Blogga

Hur ska roren under handfatet sitta?

Hur ska rören under handfatet sitta?

Sätt inte rören i deras yttersta gängor, så riskerar du inte att det börjar läcka om rören får en liten stöt. Skruva på vattenlåset på gängtappen under diskhon. Även detta löser du enklast utan verktyg. Ta det försiktigt när du drar fast vattenröret.

Vad heter röret under handfatet?

Att åtgärda det är lättare än vad du tror. Den vita klumpen under handfatet är ett vattenlås som förhindrar att dålig lukt tränger upp från avloppsröret.

Hur monterar man vattenlås?

När du ska byta vattenlås gör du precis som när du ska rengöra den. Skruva loss vattenlåset från röret. Passa på att rensa och rengöra rören innan du skruvar fast det nya vattenlåset. Se så att det nya vattenlåset sitter tätt genom att spola vatten i handfatet.

Finns inget vattenlås?

Luktproblem kan också bero på att det inte finns något vatten i vattenlåset i avlopp som du inte använder så ofta. Därför är det alltid en bra idé att regelbundet hälla en hink vatten i dessa avlopp.

Får inte upp vattenlåset?

Handfat och vask

  • Ställ en hink under eller lägg ut tidningspapper.
  • Skruva isär så att vatten och smuts i vattenlåset rinner ut och skruva loss vattenlåset från rören.
  • Rengör och spola igenom med hett vatten samt ta bort den smuts du kommer åt i rören.
  • Skruva ihop noggrant så att packningarna hamnar rätt.

Var sitter vattenlås?

Vattenlåsets funktion är att hindra dålig lukt att tränga upp från avloppet. När den understa delen ”koppen” är borta gängar du av vinkelröret som leder vattnet ner i avloppet. I den del som sitter i handfatet samlas hår och annat, i mynningen till vinkelröret ger tvål och shampo avlag- ringar.

Vilket vattenlås ska man ha?

Vilket vattenlås du ska välja beror på om du har ditt avlopp i väggen (rakt bakåt) eller i golvet nedanför, samt om du har ett tvättställsskåp eller ett väggmonterat tvättställ. Anslutningen upp till själva handfatet är standard så detta behöver du inte tänka på.

Hur ska ett vattenlås sitta?

Se till att göra rent vattenlåset på både in och utsida. Sätt tillbaka vattenlåset i golvbrunnen och se till att den sitter ordentligt. Skulle vattenlåset inte vara korrekt tillbakamonterat kan avloppslukt att komma upp ur avloppet. Den lilla gummilisten ska sluta tätt när du sätter tillbaks vattenlåset.

Måste man ha vattenlås?

För de flesta människor är avloppssystem och deras konstruktion obekanta ämnen. Vi förutsätter att de ska fungera; att vatten kommer ur kranarna och rinner bort i handfaten, att duschen fungerar och likaså tvätt- och diskmaskiner.

Share this post