Ny

Kan poolen frysa?

Kan poolen frysa?

På vintern när vattnet i poolen fryser kan din pool expandera pga av trycket. För att minska risken för skador rekommenderar vi att du använder dig av tomma och förslutna PET-flaskor eller plastdunkar.

Kan man ha poolen ute på vintern?

Täck poolen med ett överdrag under vintern Många råkar ut för att tyngden av snö och regn ändå trycker ner vinterskyddet i poolen. Detta kan du undvika genom att exempelvis placera en pilatesboll i mitten av din pool under vintertäcket. Då får du en viss lutning på överdraget och nederbörd halkar lättare av.

Hur mycket Chockklor vid Vinterstängning?

Gör vinterstängningen när vattnet är rent och klart med klorhalt max 3 ppm. Antingen sänks vattennivån under bräddavlopp och inlopp vilket kräver att eventuellt tillskottsvatten som tillförs poolen genom nederbörd kan evakueras från bräddavlopp och inlopp genom ledningar med fall mot avlopp.

Hur gör man med pool på vintern?

Den definitiva avstängningen utföres enligt nedan:

  1. Borsta poolsidorna rena och bottensug noggrant så att poolen blir riktigt ren.
  2. Backspola filtret ordentligt ca 3 – 5 minuter.
  3. Bryt den elektriska strömmen i huvudcentralen.
  4. Tag bort eventuell lejdare, torka av den och förvara den torrt.

Hur täcka pool?

För alla pooler som är djupare än 20 cm krävs ett minst 90 cm högt staket, som är byggt så att inga barn kan klättra över eller smyga under. Grindar ska gå att låsa. Om man täcker poolen med skyddstäckning med presenning eller skyddsnät ska denna ha högst 50 mm maskvidd.

Hur Vinterförvarar man en pool?

När ska man stänga av poolen?

Tumregel #1 – När dygnsmedeltemperaturen ligger på ca 10 plusgrader och vattentemperaturen ligger på runt 10 – 12 plusgrader – Ja då är det dags att stänga ner poolen inför vintern. Det är då alger och mikroorganismer slutar växa och föröka sig.

Vad gör man med en pool på vintern?

Share this post