Allmänning

Hur bygger man en vagghangd toalett?

Hur bygger man en vägghängd toalett?

Montera vägghängd toalett med dold spolvattencistern Bygg sedan in fixturen bakom en vägg eller låda av våtrumsskiva. Täck sedan med önskat ytskikt ( kakel, våtrumsmatta eller dylikt). Markera för alla infästningspunkter, spolknapp och anslut vatten och avlopp innan väggen/lådan sätts igen.

Vad limmar man en toalettstol med?

Det finns två sätt att fästa en toalettstol – skruva fast eller limma med silikon.

  • Tänker du skruva fast toalettstolen börjar du med att märka upp var hålen ska vara med hjälp av en penna. Lyft därefter bort toalettstolen.
  • Ska du istället limma tejpar du runtom stolen för att markera platsen.

Vad ska man ha för lim till toalettstol?

I dag har det blivit vanligt att i stället limma fast wc-stolar med silikon, som finns i en mängd färger så att du alltid kan finna en som passar till golvet eller stolen. En limmad wc-stol stål lika stadigt och säkert som en som har skruvats fast.

Vilket lim till toastol?

För att limma toalettstolar mot ytskiktet rekommenderas generellt att ett våtrumssilikon används. Gör inte hål igenom tätskiktet i onödan bara för att toaletten levereras med skruvhål.

– En vägghängd toalett kan du enkelt installera både i nya och befintliga badrum. Det enda du behöver är ett djup från vägg på minst 14 cm. I befintliga badrum kan man bygga en halvvägg och placera Triomonten bakom den, då förstör man inte befintligt tätskikt, berättar Stefan.

Hur monterar man toalett?

  1. Stäng av vattnet och spola. Börja med att stänga av vattnet.
  2. Ta bort den gamla toalettstolen. Undersök hur den nuvarande toalettstolen är monterad.
  3. Rengör ytan.
  4. Ställ dit den nya toalettstolen.
  5. Fäst toalettstolen: markera platsen.
  6. Fäst toalettstolen: skruva.
  7. Fäst toalettstolen: limma.
  8. Koppla på vattnet.

Hur bygger man en toalett?

Väggen bärs upp av två stålprofiler – en på golvet och en på väggen. Golvprofilen ska placeras 16-22 cm från väggen, så att det blir plats för en inbyggd vattencistern. Profilen limmas enkelt på golvet med sättlim. Torka av överskjutande lim omedelbart, eftersom det kan vara svårt att få bort när det torkat.

Hur mycket bygger en fixtur?

Hur mycket bygger fixturen på djupet? – Den kräver liten plats, totalt bygger den 160 mm.

Share this post