Blogga

Vad anvander man for att kapa en kakelplatta?

Vad använder man för att kapa en kakelplatta?

Kapa kakel och klinker En kakelskärare är idealisk för raka snitt vid kapning! Plattan läggs in i kakelskäraren så att plattans ovanyta kan ristas på lämpligt ställe. Ofta har skärarna en brytriktning. Om inte, får du ett rakt brott över en underliggande kant.

Hur delar man en kakelplatta?

Dela kakelplattan med kakelskärare

  1. Ritsar ytan på kakelplattan med en kakelskärare. När du klyver med en kakelskärare gör du först en rits i plattan.
  2. Dela kakelplattan med ett lätt knyck på kakelskärarens handtag.
  3. Slipa kanten på kakelplattan för att få bort vassa kanter.

Kan man borra i klinkers?

De flesta vanliga märken och modeller kan användas för att borra i kakel och/eller klinkers med rätt borrhuvud. Helst bör du ha en borrmaskin som kan borra åt båda håll för att på så sätt enkelt och smidigt kunna föra borren både in och ut.

Kan man borra i kakel?

Kakelplattans hål är däremot svårare att göra något åt. Visar det sig att du ändå måste borra i kaklet behöver du en särskild typ av borr, en så kallad kakelborr. Denna tar sig enkelt igenom kaklet utan att det spricker så länge du är försiktig.

Vilken borr till klinker?

Borra i granitkeramik och klinker En diamantborr som monteras på vinkelslipen av typen Granito eller Predator är att föredra. Du gör ett hål på några sekunder. Såna produkter anväds alltid av proffsen, det sparar tid och möda. Viktigt att följa anvisningarna, att sätta ned borret med kanten först.

Kan man borra i kakel med Betongborr?

Allra enklast är att borra redan innan kakelplattan sätts upp på väggen. Det är möjligt att använda en kakelborr och mycket stadigt och försiktigt ta sig igenom plattan. I praktiken är en kakelborr ett borrhuvud som är anpassat för hårda material och som går att använda med vanliga borrmaskiner.

Vilket borr till kakel?

Du kan behöva diamantborr när du skall borra granitkeramik och porslinsklinker. Detta är väldigt hårda material och fungerar så klart också till kakel. När du borrar lite större hål så börja med ett mindre borr och sedan ett större.

Hur borrar man bäst i kakel?

När du börjar borra i kakel eller keramik Våra kakelborr har en hårdmetallsspets som minimerar risken för att materialet ska spricka. Sätt spetsen mot utvalt område på kakelplattan. Lägg ett lätt tryck, inte för hårt, och borra försiktig igenom plattan. Se till att inte ha för höga varvtal på borrmaskinen.

Kan man kapa klinker med vinkelslip?

Det allra bästa är att använda en kakelskärare eller stenklipp (om det är betongplattor). Använder du en vinkelslip kan det vara svårt att fixera plattan. Inte ens med en skruvtving kan plattan hållas fast ordentligt.

Share this post