Rekommendationer

Hur lang ska konsolen vara?

Hur lång ska konsolen vara?

Konsolen ska som utgångspunkt täcka ¾ av hyllans djup, vilket de här konsolerna gör. Hyllan i exemplet är en meter lång. Och med tumregeln att konsolerna ska placeras 1/6 av längden in på hyllan markerar vi 17 cm in från vardera ytterkanten.

Hur högt ska en vägghylla sitta?

Smaken kan förstås variera och i det här fallet kan även takhöjden göra det men en bra tumregel att utgå ifrån är ”145-centimeters principen”.

Hur montera hylla?

Närt hålet är borrat trycker du in en plugg i hålet med hjälp av en hammare. Skruva i en skruv och fäst hyllan på väggen….Sätta upp hyllor

  1. Borrmaskin (för gipsväggar) eller slagborrmaskin (för hårda väggar).
  2. Hammare och skruvmejsel.
  3. Penna.
  4. Plugg och skruv anpassade för din vägg.
  5. Vattenpass.

Hur högt ska man sätta en hylla?

Hur högt ska det egentligen vara mellan hyllplanen, och hur djup bör hyllan vara för att du ska kunna hysa både tegelstenar och barnböcker? Som tumregel bör hyllan vara 23 centimeter djup och ha cirka 30 centimeter upp till nästa hyllplan för att böcker i standardstorlek ska få plats.

Hur sätter man upp en vägghylla?

En bokhylla har ett annat djup än en hylla som man tänker ställa växter på. Ta en hylla i rätt storlek och håll den mot väggen på det ställe där du vill montera den. Placera hyllan i våg med hjälp av ett vattenpass och märk upp hyllans undre kant.

Hur djup konsol till hyllplan?

LASTFÖRMÅGA: De kraftigaste modellerna kan bära 5-8 kg per beslag (skruv) om hyllan är 25 cm djup. Men du får räkna med att de flesta inte klarar med än 2 kg per beslag (skruv) på en 20 cm djup hylla.

Hur hög är en bokhylla?

En bokhylla är en förvaringsmöbel där man kan rada upp böcker, pärmar, ställa prydnadssaker eller blommor. Bokhyllor finns i olika material och formationer. Materialet är vanligen massivt trä eller spånskivor och formationen är rektangulär, ca 2 meter hög, med fyra eller fem hyllplan.

Kan hålla hylla uppe?

Plugg, exempel: Expandet special (orange), eller Expandet super dubbel (blå). Här behöver du en metallplugg som expanderar på baksidan av väggen, så kallad gipsexpander eller mollyplugg, som håller även för tyngre saker som en bokhylla. Ska du bara fästa något lätt, som en tavla, går det bra med en självborrande plugg.

Share this post