Blogga

Hur mycket el drar en Krypgrundsavfuktare?

Hur mycket el drar en Krypgrundsavfuktare?

En krypgrundsavfuktare från TrygghetsVakten drar i genomsnitt 7 kwh per år och kvm. Den totala energiförbrukningen varierar dock beroende på storleken på utrymmet och hur omfattande fuktproblemet är. Energiförbrukningen med en sorptionsavfuktare som används i samma utrymme kan vara upp till fem gånger så hög.

Vad kostar Krypgrundsavfuktare?

Så mycket kostar krypgrundsavfuktare En krypgrundsavfuktare kostar allt från några tusen kronor till över 30 000 kr att köpa. Den totala kostnaden varierar beroende på vilken typ av avfuktare du väljer och hur stort behovet av avfuktning är.

Är det bra med krypgrund?

Överlag har krypgrunden den stora fördelen att den möjliggör att enkelt komma åt vatten och andra system i huset. Så länge problemet med fukt och kondens hanteras på ett bra sätt är krypgrunden överlag en riktigt bra grundläggning som förtjänar ett bättre rykte.

Hur mycket el drar avfuktare?

Vid 60 procent relativ luftfuktighet och + 22-grader Celsius är energianvändningen för de flesta testade kondensavfuktarna runt 7 kilowattimmar per dygn. Lägst energianvändning i detta test har då Albert från Stadler Form och 16 AJ från Ahlsell/KCC, båda med drygt 5 kilowattimmar per dygn.

Hur fungerar en avfuktare i krypgrund?

Så här fungerar avfuktningsprocessen Genom att avfukta luften så att den relativa fukten understiger 60-65 % kan angrepp av mögel förhindras. Luften i krypgrunden sugs in i avfuktaren (A). Den torra luften (B) skall distribueras på ett sådant sätt att krypgrunden hålls torr.

Hur installera Krypgrundsavfuktare?

Hur installerar man avfuktare själv?

  1. Rensa utrymmet på organiskt material.
  2. Täta alla springor och ventiler omsorgsfullt.
  3. Plasta marken och en bit upp på kantbalken.
  4. Montera avfuktaren mot ena gaveln och dra sedan ut torrluftsslangarna mot den andra gaveln.

Share this post