Blogga

Vilken Ethernet kabel ar bast?

Vilken Ethernet kabel är bäst?

För de allra flesta installationer räcker dock UTP (Unshielded Twisted Pair). UTP-kabeln saknar den extra skärmen, vilket gör den enklare att jobba med. UTP och FTP är egentligen förkortningar.

Vilken är nätverkskabeln?

Nätverkskabel Cat 8 (den nyaste standarden) Det innebär att även om en standard tillåter en kabellängd på 100 meter, så finns det kablar som i samma standard som är bara certifierade för kortare längder. Därför är det viktigt att läsa på paketet för att se vad det är för typ av kabel du köper.

Vad är det för skillnad mellan Cat 5 Cat6 Cat 7?

Till skillnad från från Cat6-kabeln är den däremot inte skärmad i mitten, vilket gör den mer känslig för yttre påverkan och störningar från annan elektronik. Cat6-kablar är tvinnade med tätare avstånd för att klara den högre bandbredden. Cat5e kabeln är den som de flesta har i hemmet eller på kontoret. OBS!

Nätverkskabel Cat 8 (den nyaste standarden) Observera att kablarnas maximala längd är avhängig kabelns skärmning. Det innebär att även om en standard tillåter en kabellängd på 100 meter, så finns det kablar som i samma standard som är bara certifierade för kortare längder.

Vad är RJ 45?

RJ-45 är ett vanligt förekommande begrepp i litteratur, komponentkataloger och manualer. Det används om kontakter i rak såväl som korsad nätverkskabel, och ibland inkonsekvent även om 8P8C-kontakter i rollover-kabeln och seriell kabel.

Vad ska man ha för nätverkskabel?

Du skall använda en kabel som har beteckningen CAT5e eller CAT6. I CAT5e kan du köra 1 Gbit/s och med CAT6 10 Gbit/s . Använder du nätverkskabel märkt CAT6 får du inga problem med hastigheten hemma. För att minska störningarna i en nätverkskabel är trådarna tvinnade i par (där av namnet TP-kabel, twisted pair).

Vad betyder nätverksanslutning RJ45?

RJ45 är en typ av kontakt som vanligtvis används för ethernet nätverk. Det ser ut som ett telefonjack men är något bredare. Eftersom Ethernet-kablar har en RJ45-kontakt i varje ände kallas Ethernet-kablar ibland också RJ45-kablar.

Vad är RJ45 uttag?

Nätverk / RJ45 / Uttag RJ-45 är den vanligaste nätverkskontakten idag och används framförallt till så kallade ethernet-kablar. En RJ-45 kontakt finns i flera olika varianter beroende på vilken kabel som ska användas. Vi saluför de flesta typer av RJ45-kontakter och vet vad som passar till vad.

Share this post