Frågor

Hur mycket bygger Glasfibermatta?

Hur mycket bygger Glasfibermatta?

En enkel fingervisning vid handläggning är att laminat armerad med 450gr/m2 glasfibermatta bygger ca 1mm per lager och något tunnare om laminatet packas. Motsvarande glasfiberväv bygger kring 0,5mm om laminatet packas och motsvarande längsriktad väv ytterligare något tunnare pga möjlighet till högre fiberhalt.

Är glasfiber tungt?

Densiteten för gran är mellan en tredjedel och en fjärdedel av glasfiberns densitet. Genom att använda gran som kärnmaterial mellan två lager glasfiberväv vinner man både styvhet och vikt jämfört med massiv glasfiber/polyester eller glasfiber/vinylester.

Hur Bottenmåla plastbåt?

En tredje metod är att blästra. Du bör då istället kontakta ett företag som blästrar din båt i en speciell anläggning. När du tagit bort gamla lager av giftiga båtbottenfärger ska du passa på att epoximåla båtbotten innan du bottenmålar. Ett plastskrov suger hela tiden upp vatten när det är sjösatt.

Hur många lager glasfiber båt?

Du kan lägga ungefär fem lager glasfiber vått i vått. Jobba med ALU-rollern mellan varje lager. När lagningen härdat, slipa och spackla enligt A. Vid mindre skador använd BHP lagningssats.

Hur starkt är glasfiber?

Glasfiber kan ha en helt annan sorts styrka än metall och tvärtom. Det är sant att om man kollar kilo för kilo så är glasfiber starkare än de flesta metaller. Glasfiber är också bättre på att avvärja korrosion, eftersom det aldrig kan rosta. Glasfiber är också ett material som kan göras för att motstå eld.

Hur tjockt glasfiber?

1kg glasfiber/kvadrat blir ca 2-2,5mm tjockt. till 1kg glasfiber går det åt ca 2,5-3kg polyester! Så har du matta som är 600g/kvadratmeter så blir ju två lager 1,2kg/kvadrat. Det borde väl vara ca 2,5-3mm tjockt, sen är det väl bara att bestämma vilken tjocklek du behöver och plasta vidare.

Måste man Bottenmåla plastbåt?

Du behöver inte bottenmåla din båt. Det finns flera miljövänliga metoder som gör båtlivet miljövänligare, bekvämare och ibland billigare. Du som ändå bottenmålar behöver skydda både dig och vattnet från färgrester.

Måste man måla båten varje år?

Då bottenfärg är giftigt för det marina livet är detta det mest miljövänliga alternativet. Vill man bottenmåla måste man göra det varje år. De flesta båtar kan tvättas i en borsttvätt men inte alla. Många båtar kan man även tvätta själv från bryggan med hjälp av särskilda borstar från grunt vatten.

Hur många lager gelcoat?

Interiöra ytor målas med 1-3 lager, ofta med halvblank Double Coat. Halkskyddsytor målas ofta med halvblank Double Coat med 2-3 lager, och då används ofta halkskyddspulvret Double Coat Anti Slip i färgen för att ge en sträv (halkfri) yta.

Hur många lager epoxy?

Epoxi ”färgen” skall läggas först förtunnad ca 20% så den tränger in i alla sprickor sedan spackel där det behövs (det ser man) sedan ytterligare ca 4-5 lager epoxi ju fler lager desto tätare skikt.

Är Glasfiberspackel vattentätt?

Du skall inte laga med PP glasfiberspackel, det är inte vattentätt.

Vad kostar det att plasta in en båt?

Köper man hela tjänsten med att plasta in båten av ett marin- företag ligger kostnaden på cirka 150 kr per kvadratmeter, vilket betyder att en båt i 19-fotsklassen skulle kosta mellan 2 000 och 2 500 kr – lite beroende på båtens höjd och bredd.

Varför Epoxibehandla båt?

Det är fullständigt normalt att det är fukt i skrovet om båten varit i sjön under året. Frågan är om fukten orsakat skador som kan ses. Blåsbildning är ett symptom på böldpest. Skall du epoxibehandla båten får det inte finnas några rester av bottenfärg eller liknande.

Låg vikt. Med träribbor, glasfiber och epoxi går det att bygga extremt lätt.

Hur mycket bygger varje lager glasfiber?

1kg glasfiber/kvadrat blir ca 2-2,5mm tjockt. till 1kg glasfiber går det åt ca 2,5-3kg polyester! Så har du matta som är 600g/kvadratmeter så blir ju två lager 1,2kg/kvadrat.

Hur mycket krymper Krympplast?

Krympplast för tillverkning av nyckelbrickor och smycken m.m. Krympplast värms i vanlig ugn (130°C) i några minuter och materialet krymper till ca 1/3 av ursprunglig storlek samtidigt som det blir ca 1,5 mm tjockt.

Hur man plastar en båt?

Innan man börjar måste man slipa bort all färg, sen tvättar man ytorna som ska plastas med aceton. Använd inte gripens, utan köp en liter på biltema för 35 kr. Bottenstocken ska plastas fast ordentligt. Vi ska också plasta igen ett hål i fören och lägga ett eller två lager matta längs hela kölen.

Hur länge håller Epoxibehandling?

En bra epoxybehandling håller tills du skadar skiktet, antingen genom slipning eller grundstötning. Då får man bättra. Om du skall epoxy behandla så är det bättre att vänta till våren.

Hur många lager bottenfärg?

Är hela botten täckt med den färg du skall använda, så räcker det mer än nog med ett lager. Annars så ta och måla fläckvis där du inte har bottenfärg alls (går att göra i regnet) och måla sedan hela båten en vända. 2 lager fungerar alltid bättre!

Share this post