Blogga

Hur mycket utrymme framfor garderob?

Hur mycket utrymme framför garderob?

En vanlig garderobsdörr som öppnas utåt är i regel 50-60 cm bred. För att kunna öppna den helt behövs det alltså 50-60 cm fritt utrymme framför garderoben. Vill man dessutom obehindrat kunna passera dörren när den är öppen behövs ytterligare 30-40 cm fri yta. Standarddjupet på en garderob ligger på 60 cm.

Hur låser man skjutdörrar?

För att kunna låsa en skjutdörr behövs det ett hakregellås. Beroende på om dörren är infälld eller utanpåliggande, och i vilken miljö den sitter ser alternativen lite olika ut. Skjutdörrar levereras som standard med skålhandtag, och även med dragring om det är en infälld skjutdörr, och dörren är då inte låsbar.

Hur man bygger en garderob med skjutdörrar?

Om skjutdörrarna ska platsbyggas, med eller utan stomme, krävs mer förarbete. Ofta behöver du sätta reglar och gips vid sidorna för att anpassa rummets bredd. Du kan även behöva sätta reglar och gips ovanför skjutdörrarna för att anpassa höjden så att skenan kan fästas.

Kan man kapa Elfa skjutdörrar?

Passar en öppning som är 2,35m hög och 1,20m bred. Har du lägre i tak går dörrarna utmärkt att kapa. Dörrarna är vita på utsidan och ljusgrå på insidan. Du kan därmed välja vilken färg som passar bäst i ditt hem.

Hur djup är Pax?

Bredden är 50 cm, 75 cm eller 100 cm och djupet är antingen 35 cm eller 58 cm. PAX stommarna finns i tre olika färger – vit, svartbrun och vitlaserad ekeffekt.

Hur bygger man platsbyggd garderob?

Bygg en garderob! Så gör du i 5 enkla steg!

  1. Mät ut en plats och markera med tejp. Välj ut en plats där garderoben ska byggas och töm utrymmet.
  2. Bygga stomme – skruva reglar.
  3. Väggar – spika fast valfri panel.
  4. Inredning – sätt upp hyllplan.
  5. Grundmåla dörrar.

Hur mäter man skjutdörrar?

Mät bredden på två ställen (vid golv och vid tak). Kom ihåg att mäta där dörrarna ska placeras, 675 mm ut från väggen om du planerar en garderob. Det djupet säkerställer att du får plats med såväl skjutdörrar som 40-djup inredning med kläder som hänger på galgar.

Hur djup är en IKEA garderob?

Välj stommar med den höjd, bredd och djup som passar ditt hem. Du kan välja mellan stommar som är 201 eller 236 cm höga, med ett djup på 35 eller 58 cm och i bredd 50, 75 eller 100 cm.

Kan man montera PAX stående?

PAX stommar kan antingen monteras liggande för att sedan resas, eller stående. Om PAX stommen monteras stående krävs en takhöjd på minst 237 cm (för stommar 236cm höga), och minst 202 cm (för stommar 201cm höga). Observera att en högre takhöjd krävs om du planerar att komplettera garderoben med skjutdörr.

Share this post