Blogga

Vad ar syftet med funktionskontroll av ventilationssystem enligt PBL?

Vad är syftet med funktionskontroll av ventilationssystem enligt PBL?

Av PBL framgår att syftet med funktionskontroll av ventilationssystem är att säkerställa ett tillfredsställande inomhusklimat i byggnader. PBL anger också att funktionskontroll av ventilationssystem, i de fall sådan krävs, ska utföras av en sakkunnig funktionskontrollant som byggnadens ägare utser.

När skall funktionskontroll ske av ett ventilationssystem?

4 § Funktionskontroll ska ske innan ett ventilationssystem första gången tas i bruk (första besiktning) och därefter regelbundet vid återkommande tillfällen (återkommande besiktning).

Vad är standardmåttet för ventilationsrör?

Rören har standardmått som passar alla förekommande ventilationssystem på marknaden, som till exempel: Fläkt Woods, Lindab och Hallströms. Har du 150mm ventilationsrör som är en gammal standard så har vi övergångar som gör att du kan gå från 150mm till 160mm under kategorin ventilationsdetaljer och därefter övergångar.

Vad erbjuder ventilation.se för ventilation?

Ventilation.se erbjuder kompletta FTX-system till förmånligt paketpris och rekommenderar starkt FTX-aggregat för att säkerställa korrekt ventilation till ditt hus. Med en tillräcklig och ständig luftväxling i bostaden kan alla i familjen andas in en renare och friskare luft som kan bidra till att behålla din och dina barns hälsa.

Har du 150mm ventilationsrör?

Har du 150mm ventilationsrör som är en gammal standard så har vi övergångar som gör att du kan gå från 150mm till 160mm under kategorin ventilationsdetaljer och därefter övergångar. Det finns många anledningar varför du bör välja just våra ventilationsrör, här är några av dem: De har den högsta täthetsklassen (klass D).

Vad är mekanisk ventilation?

Nu för tiden hör man ofta talas om självdragsventilation, olika typer av mekanisk ventilation och sk. Hybridventilation. Den mekaniska ventilationen arbetar med relativt höga tryckfall vilket erfordrar mekaniskt arbete i alla lägen.

Share this post