Blogga

Vilka laddare foljer med Tesla Model 3?

Vilka laddare följer med Tesla Model 3?

TESLA

  • Laddkabel med Tesla knapp, 3-fas, 20A, 13,8kW.
  • Laddkabel för elbil Typ 2, 16A, 3-fas, 11kW.
  • Laddkabel för elbil Typ 2, 32A, 3-fas, 22kW.
  • eConnect Laddkabel Typ 2, 3-fas, 20A, 13,8kW.
  • eConnect Laddkabel Typ 2, 3-fas, 32A, 22kW.
  • Laddkabel Schuko till Typ 2 6-16A.
  • eMove Laddkabel Schuko till Typ 2 6-16A.

Hur laddar man en Tesla hemma?

Måste jag installera en Tesla Wall Connector? Wall Connector är vår rekommenderade hemmaladdningslösning, eftersom den ger störst bekvämlighet och snabbast laddningshastighet. En Tesla kan även laddas med den mobila anslutningskabeln eller vid universella laddstationer med en Typ 2-kontakt.

Kan man använda Tesla laddare till andra bilar?

Tesla har börjat med det de kallar ett “pilotprojekt“, gjort tio Supercharger stationer i Nederländerna tillgängliga även andra elbilister. På Tesla sajtens laddkarta har det nu tillkommit en ny filterknapp “Superchargers öppna för andra fordon än Tesla” som visar vilka stationer andra elbilar kan ladda på.

Vad kostar en Laddbox till Tesla?

Teslas egen laddbox kostar 5200 kronor på företagets webbutik. En väldigt prisvärd laddbox med tanke på att den även klarar lastbalansering mellan upp till fyra enheter. Med nya skattereduktionen minskar priset till endast 2600 kronor.

Vilken typ av laddkabel?

Det vanligaste valet hos våra kunder i Sverige är en Typ 2, 20A kabel med längden av antingen 5 eller 7,5 meter. Då de flesta ha 25A eller lägre på inkommande elledning till fastigheten väljer många att säkra av sin laddbox på 20A eller lägre. Vilket gör att en 20A kabel då räcker mellan laddboxen och bilen.

Vad ingår Tesla Model 3?

För att möta det sänks nu priset på Model 3 samtidigt som utrustningen uppdateras. Standard Range Plus med bakhjulsdrift och 44,8 mils räckvidd kostar nu 549 900 kronor. Då ingår utrustning som värmepump samt en ny mittkonsol med möjlighet till trådlös laddning av två mobiltelefoner.

Kan man ladda Tesla i vanligt eluttag?

Det tar längre tid att ladda bilen med ett hushållsuttag. ex; Tesla Model S tar ungefär 24 timmar att ladda med ett hushållsuttag, medan det bara tar 5 timmar med en laddstation (3-fas, 16A, 11 kW). Kontrollera hur lång tid det tar att ladda din elbil beroende på din bilmodell här.

Vad kostar det att ladda en Tesla hemma?

Priset för snabbladdning kan variera våldsamt beroende på vilken operatör och laddeffekt du väljer. Snabbladdning kan kosta från 3,60 upp till 8,70 kronor per kWh. En elbil som drar runt 2 kWh per mil kan då kosta 7 till 18 kronor per mil på långresa.

Share this post