Allmänning

At vilket hall ska man lagga tragolv?

Åt vilket håll ska man lägga trägolv?

Börja lägga Nu är det dags att bestämma åt vilket håll golvet skall ligga. Oftast lägger man golv längs med ljuset så finns det ett fönster blir det oftast bäst resultat om golvets kortsidor ligger mot denna fönstervägg. Man får även ta i beaktning hur golven ligger i anslutande rum.

Hur ska golv ligga?

En tumregel säger att man ska lägga golvet i samma riktning som rummets huvudsakliga ljuskälla och i linje med den mest använda entrén. Om det finns flera dörrar och fönster, välj den riktning som innebär enklaste installationen.

Vilket trä till golv?

Det vanligaste träslaget på golv i Sverige är gran. Det har många kvistar och en rödaktig ton. Furu är också populärt och har mindre antal kvistmärken. Båda har de ungefär samma hårdhetsgrad, och är tacksamma som golvmaterial.

Vad passar till furugolv?

Vill man ha ett snyggt men samtidigt lättskött golv i köket skulle jag rekommendera ett golv behandlat med hårdvaxolja. Smuts och spill är oundvikligt och där är det mindre risk för att det blir bestående fläckar.

Hur ska man lägga golv?

Vilket håll ska man lägga klinker?

I ljusets riktning När du lägger ett golv är grundregeln att lägga det i samma riktning som rummets huvudsakliga ljuskälla. Ibland finns det flera fönster och dörrar, välj då den riktning som är enklast att lägga i.

I vilken riktning lägger man Fiskbensparkett?

En tumregel är nämligen man ska försöka lägga golvspringorna/linjerna i samma riktning som rummets huvudsakliga ljuskälla dvs släpljuset från rummets största fönster. – När det finns flera fönster att ta hänsyn till brukar man lägga golvet i rummets längdriktning (eftersom trägolv rör sig mer på bredden än längden).

Hur lägger man brädgolv?

Trägolv

  1. Förberedelser och underlag. Underlaget för trägolv ska vara jämnt, rent och torrt.
  2. Börja lägga.
  3. För att få ut rätt längd på nästkommande planka.
  4. Lägg plankan på plats.
  5. Kontrollera planklinjen.
  6. Hur man skruvar.
  7. Fortsätt med nästa rad.
  8. Använd en slagkloss och hammare för att slå ihop plankorna med varandra.

Share this post