Rekommendationer

Hur gor man rent en Teakdorr?

Hur gör man rent en Teakdörr?

Så här gör du:

  1. Rengör dörren, torka av med trasa, eventuellt med lite diskmedel. Tag utspädd ammoniak eller tralltvätt och tvätta av teakdörren med en svamp.
  2. Slipa med fint sandpapper i träets riktning.
  3. Olja in med teakolja, minst två gånger.

Vilken olja till Teakdörr?

Hagmans Teakolja är en förstklassig olja som bevarar ädelträets lyster och tar bort gråheten i uttorkat trä. Passar för framför allt feta exotiska träslag som teak, mahogny etc. och andra olackerade träytor utomhus.

Kan man måla en Teakdörr?

Att behandla teakträ kan göras på en hel del olika sätt. Men att olja eller lacka är nog det vanligaste och det som håller bäst. Att måla en teakdörr med täckande färg brukar jag inte rekommendera pga att man kan få ordentliga problem med vidhäftning, med påföljande flagning av färg.

Hur rengöra teak?

Det är lättast att rengöra möblerna med varmt vatten och en liten mängd milt rengöringsmedel. Använd en mjuk borste för att avlägsna smuts. När möblerna är helt torra slipar du ytan lätt med fint sandpapper, kornstorlek 180–220.

Hur får man teak fint?

Många teakbord har fanerade skivor, och det är viktigt att veta hur djupt man vågar gå när man slipar. Börja sedan slipningen med ett papper av grovlek 120–180, på en kloss. Jag föreslår handslipning framför maskin, för att ha mera exakt kontroll över processen.

Varför kinesisk träolja?

Den har extremt djupinträngande egenskaper och är mycket vattenavvisande. Kinesisk träolja passar för alla tidigare oljade, impregnerade eller obehandlade träytor utomhus, även passlig för ädelträ som t ex mahogny eller teak. Den motverkar att sprickor bildas samt uttorkning.

Vad är Teakolja?

Innehåller rå kallpressad linolja och terpentin. Används, både inom- och utomhus för polering av ädelträ och andra obehandlade träytor där man vill framhäva träets lyster. Används till: Möbler, båtinredningar, dörrar, köksbänkar etc.

Kan man måla oljad dörr?

Det går att måla sådana innerdörrar, men du ska känna till ett par knep för att vara säker på att få ett bra resultat. Det går nämligen inte att utan vidare måla en oljebehandlad teakdörr. Om dörren inte får korrekt grundbehandling kan oljan tränga igenom ytfär-gen och fläcka den, oavsett hur många gånger du målar.

Vad kostar det att sätta in en ny ytterdörr?

Att installera en ytterdörr kostar i genomsnitt mellan 5 och 20 000 tusen kronor. De flesta husägare rapporterar att de betalar mellan 1500 till 8000 tusen kronor för enbart material. Arbetskostnaderna för snickare brukar i genomsnitt ligga runt 30-50% av den totala kostnaden.

Share this post