Allmänning

Hur kan man slipa stenar?

Hur kan man slipa stenar?

Det enklaste är att förvara stenarna i en skål med vatten eller alternativt att man lackar ytan. En annan mera permanent metod är att polera stenen med hjälp av en maskin. Det finns principiellt två typer av maskiner , dels den klassiska roterande trumlaren och dels vibrerande trumlare.

Hur Trumlar man sten?

När gummitrumman läggs på valsarna och motorn slås på så får det trumman att snurra. Inuti i trumman så blandas vatten, slipmedel och de material du vill trumla. När trumman snurrar så slipas innehållet på samma sätt som stenar slipas av sanden och vågorna i havet.

Hur slipar man bergkristall?

Olika maskiner kan ha olika precisa vinkel inställningar. En del kan slipa med små gradförändringar och andra kan vara svårare att dela in i precisa grader. Fasetterare rekommenderas att inte slipa närmare än 2 grader till den kritiska vinkeln för just den specifika sten han ska slipa.

Vad är en Stentrumlare?

Stentrumlare från Lortone. Tystgående trumlare med en gummitrumma 0,8 L. Lämplig för slipning och polering av mindre stenar upp till 30 mm samt till polering av guld, silver, mässing etc.

Vad är Trumlad sten?

En trumlad sten är en lite ojämnt rundslipad sten som behandlats i en trumlare. Trumlad sten formas när grovhuggna bitar mineral, sand och diamantpulver blandas i en trumlare och bearbetas där. Till slut poleras de trumlade stenarna så att de glänser vilket verkligen tar fram mineralets färger och mönster.

Vad är trumling?

Trumling är en sluten metod för avgradning och polering av detaljer, där ytan blir len och fri från vassa kanter. Metoden passar extra bra för mindre profiler och detaljer, i exempelvis aluminium.

Hur får man Stenskivor blanka?

Diskmedel bör man undvika då diskmedelsrester efter en tid kan ge en tunn beläggning på stenskivan vilket gör att den ser glanslös ut. Såpa är en ren naturprodukt som lämpar sig väl för att rengöra stenskivorna med, den ger lyster och ett visst skydd åt stenen. Fönsterputs gör bänkskivan blank och fin.

Share this post