Allmänning

Hur stor kallare far man bygga?

Hur stor källare får man bygga?

För att få källaren godkänt som bostadsutrymme måste takhöjden vara minst 2,30 meter. Takhöjden räknas mellan golv och tak och för att kunna beräkna rätt takhöjd måste du ta hänsyn till hur konstruktionen under själva golvet är uppbyggt. Du behöver alltså ta reda på tjockleken på golvet, isoleringen och betongsulan.

Får man alltid bygga källare?

Bygga till hus med källare Det gäller även för hus med källare. Det är påfallande ofta som man väljer att bygga till även tillbyggnaden med källare. Detta beror framförallt på att det befintliga huset och tillbyggnaden ska ha samma höjd på sockeln. Många som vill bygga till behöver ha hjälp av en konstruktör.

Vad kostar utbyggnad med källare?

En fullständig källarutbyggnad ligger mellan 8.000 och 16.000 kronor, inklusive moms, per kvadratmeter, och har ett snittpris på cirka 12.000 kronor per kvadratmeter. Detta är genomsnittspriser och varierar alltså från projekt till projekt.

Hur djup får en källare vara?

Generellt kan man säga att när du vill gräva ur källaren ner till den nivå så du får den takhöjd du vill ha så är det väl mycket du behöver gräva ur. Dvs 400-600 mm utgrävning bara för takhöjden, sedan 10 cm för makadam, och 20 cm för isolering, 10 cm för betongplattan.

Varför får man inte bygga källare?

Källare har en högre sockel än plattan och krypgrunden Det ställer sina krav på din konstruktion. Speciellt om du INTE vill ha en källare i tillbyggnaden. Vill man bara ha en betongplatta exempelvis men vill ha samma höjd på sockeln så går det men du behöver konstruera grunden lite annorlunda.

Kan man bygga källare?

Detta skiljer sig från att endast renovera eller inreda källaren, vilket inte innebär ett lika omfattande och komplext arbete. När man ska bygga källare innebär detta ett tekniskt sett mycket komplicerat projekt, som tar mycket tid att färdigställa och som kräver hantverkare från fler olika fackområden.

Share this post