Rekommendationer

Varfor trycktank?

Varför trycktank?

Pumpen på slangen har bara ett syfte: att pumpa upp bensin till motorn före start. Begreppet trycktank idag är således vilseledande, men har blivit accepterat som benämning på utbordarens lösa bensintank.

Varför startar inte utombordaren?

Mycket bränsle, lite luft. Skäm bort den kalla motorn med att choka så går det oftast lättare att starta. Glöm inte att pumpa bränslesystemet fullt – kläm tills blåsan är hård. Feljusterad förgasare (i de fall sådan finns) som ger för dålig bränsletillförsel.

Hur fungerar en trycktank till båt?

Om tankarna läcker kommer gas och olja att fly in i din båt och i luften. Läcka tankar förlorar också nödvändigt tryck för att leverera bränsle upp den långa slangen tillbaka till motorn. Om du har en skårad cylinder kan dessa motorer nysa (skjuta in i blocket) och tvinga trycket ner bränsleledningen och in i tanken.

Hur startar man en tvåtaktare?

(Om du har en CS-modell släpper du upp gasreglagelåset direkt när maskinen startar.) Fortsätt att dra i startsnöret tills motorn startar. Om det inte går att starta motorn på 5 drag sätter du choken i läget Open/Run och fortsätter att dra i startsnöret. Motorn ska starta på 3–5 drag.

Hur använder man startgas båtmotor?

Spruta SprayTec Startgas direkt i luftfiltret eller insuget och starta sen motorn omedelbart. Ge bara lite gas på bensinmotorerna. Starta dieselmotorer (utan föruppvärmning) vid full gas. Spruta inte på tändstift eller uppvärmda ytor.

Vad är en trycktank?

En hydrofor (andra benämningar är t. ex. tryckkärl eller trycktank) är en tryckvattenbehållare, som tjänar som ett förråd av trycksatt vatten, till vilken en pump kopplas. Därvid erhålles ett tryck i vattenledningarna som kommer att variera mellan inställda tryck för pumpens till- och frånslag.

Hur fungerar en bensintank?

Bränslet pumpas in i motorn via en bränslepump och ett bränslesystem. På gamla bilar med förgasare är bränslepumpen mekanisk och drivs av aggregataxeln i motorn. På modernare bilar med bränsleinsprutning så är bränslepumpen elektrisk och har konstant varvtal. Vid gaspådrag ökar istället trycket i spridarna.

Share this post