Frågor

Vad betyder forberedd for dragkrok?

Vad betyder förberedd för dragkrok?

Att den är förberedd för dragkrok innebär endast att det finns ett framdraget kontaktstycke att plugga in elen till släpvagns kontakten i. Som Malheus skrev krävs ändå omprogrammering av styrdornet för att det ska fungera.

Vad kostar montage av dragkrok?

En fast dragkrok, monterad och klar, till de flesta bilar ger du 4895 kr för. En avtagbar dragkrok, monterad och klar, till de flesta bilar ger du 5495 kr för. Vi lämnar alltid livstids produktgaranti på dragkroken (gäller bilens livslängd). Hör av dig redan idag för en offert gällande din bil.

Måste man besikta bilen efter montering av dragkrok?

Ska kroken registreringsbesiktas vid eftermontering? Efter 1 september 2013 behöver bilen i samband med eftermontering inte genomgå en registreringsbesiktning för kroken om den monteras på en EU-typgodkänd personbil eller en EU-typgodkänd lätt lastbil.

Är det värt att montera dragkrok?

Många bilar säljs dyrare om de har dragkrok. Dragkrok är för många bilköpare ett måste och de är ofta villiga att betala mer för en bil med dragkrok. I flera fall lönar det sig att montera på dragkrok på bilen innan du säljer den. Detta gäller framförallt på kombi och SUV men desto mindre på små bilar.

Hur lång tid tar det att sätta på dragkrok?

Det tar inte speciellt lång tid att montera på en avtagbar dragkrok, så det finns ingen direkt fördel med att ha en som är fastmonterad, förutom ifall det ska användas ofta. Prova själv.

Vad kostar det att besikta dragkrok?

Att besiktiga en personbil tar cirka 20 minuter och kostar 300 kronor. Att besiktiga en dragkrok tar cirka tre minuter men kostar hela 380 kronor.

Vad gäller för montering av dragkrok?

Om du har monterat eller tagit bort en dragkrok måste fordonet genomgå en begränsad registreringsbesiktning (undantag) inom en månad. Monteringsanvisningen ska tas med till Bilprovningen vid registreringsbesiktning och bokning sker via 0771-600 600.

Vad krävs för att montera dragkrok?

Måste man ha lås på dragkrok?

Vi kontrollerar att din dragkrok går att sätta fast samt att ta bort. I normala fall krävs inget nyckellås men det finns undantag för nyare modeller där nyckellåset måste fungera.”

Share this post