Trendig

Kan man blanda gron glykol med bla?

Kan man blanda grön glykol med blå?

Blå och grön går att blanda ja, röd nej. Men ska du inte ha röd glykol i din bil?? Ställ inte cykeln utanför stället, ställ den i stället istället.

Hur man byter kylarvätska?

-Hur byter jag kylarvätska? Om du vill byta kylarvätska måste du först tömma kylarsystemet och sedan skölja det med vatten. Därefter kan du hälla i färdig beredd kylarvätskeblandning med lämplig koncentration (se, fordonsmanual för korrekt volym).

Vilken glykol skall vara i värmepannan?

Alde rekommenderar en glykol av kvalité G12++ eller G13. I vårt sortiment finns en färdigblandad Premium Long Life Glykol anpassad för Alde värmesystem. Skulle du inte få tag i ovanstående så skall det vara en 50:50 blandning bestående av etylenglykol och destillerat vatten.

Vad ska man ha för glykol i husvagnen?

Glykolvätskan bör bestå av 50% koncentrerad glykol och 50% destillerat vatten, eller vatten fritt från salter. Vi rekommenderar Alde Premium Glykol G13, då den är specialanpassad för Alde Värme-system.

Vilken glykol får man inte blanda?

■ Kylarglykol Etylen Har oftast röd färg. Går inte att blanda med annan glykol. Ska helst inte användas i äldre bilar eftersom den kan skada kylare som innehåller bly, mässing eller koppar i fogarna.

Vad gör man med gammal kylarvätska?

Om du har kylarvätska över i en gammal flaska är det därför viktigt att den deponeras på en miljöstation.

Vad kostar det att byta kylarvätska?

Priset för att byta kylarvätska hos en bilverkstad varierar beroende på bilmodell. Vanligtvis får man vara beredd att betala minst 1 000 kronor. För vissa bilar kan det kosta upp till 2 500 kronor.

Vilken kylarvätska Biltema?

Kylarglykol Longlife är baserad på etylenglykol och fri från nitrit, amin, fosfat, silikat och borat. Ger ett utmärkt skydd mot frost, korrosion och överhettning i alla moderna motorer, men särskilt i överladdade aluminiummotorer. Skyddar effektivt mot korrosion och avlagringar i hela kylsystemet och dess vitala delar.

Hur fyller man glykol i värmesystemet?

Hur man byter glykol i värmesystemet

  1. Gör ett delbyte själv genom att tömma ur och fylla på
  2. Gör ett större byte genom att tömma ur och sedan skölja med destillerat vatten.
  3. Gör ett större byte genom att tömma systemet helt.

Hur ofta ska man byta glykol i husvagn?

Sv: Byte glykol i alde system. – med en kvalitetsglykol så räcker det med att byta vart 5e år, med glykol av sämre kvalitet bör bytas vartannat år. Bra kvalitet är G12++ eller G13.

Share this post