Rekommendationer

Hur anvander man helicoil?

Hur använder man helicoil?

Sen tillsammans med kitet följer det med en gängtapp, en gängtapp som är speciell för just den storleken av helicoil du köpt. Du drar igenom det nyborrade hålet med gängtappen, tar fram hylsan som skall monteras i och med hjälp av verktyget som följer med drar du ned gänginsattsen. Sen har du en tät gänga som är stark.

Hur man använder gängtapp?

GÄNGNING: Efter att du borrat ett hål så tar du en gängtapp med rätt dimension och ”gängar om”, alltså skruvar i den som en vanlig skruv tills det går enkelt. Man ska inte behöva ta i när man skruvar när det är klart. Gör några varv i taget för att få det så noga som möjligt, alltså skruva in 2ggr, ut 2ggr osv.

Hur använda Insatsgänga?

När du borrat upp hålet använder du den medföljande gängtappen. Har du ett svängjärn använder du det, annars fungerar en skiftnyckel. Har du inte gängat ett hål förut, så är det viktigt att du får in gängtappen rakt. Skruva in den några varv och sen backa ett halvt varv så du bryter av spånen där inne.

Vilken gängtapp till helicoil?

Standardgrovgänga M8x1,25 skulle då behöva gängtapp M10x1,25. Helt vanlig fingänga alltså. Brukar gå att köpa/beställa i de flesta skruvbutiker.

Vilken borr till M12 gängtapp?

M12 – 1,75 mm stigning – borr 10,2 mm. M14 – 2,00 mm stigning – borr 12,0 mm. M16 – 2,00 mm stigning – borr 14,0 mm. M18 – 2,50 mm stigning – borr 15,5 mm.

Hur lagar man trasiga gängor?

Hur du fixar nya gängor

  1. Gänginsatser finns att köpa på Biltema mfl ställen.
  2. Vi börjar med att borra bort den trasiga gängan med borren som följer med i satsen.
  3. Sedan gängar vi upp hålet med gängtappen som följer med.
  4. Skruva fast trådgängan på verktyget notera piggen på gänginsatsen den behövs.

Vad har tändstift för gänga?

Svar: Den vanligaste gänglängden på 14 mm tändstift är 3/8″ (9,5 mm), 1/2″ (12,7 mm) och 3/4″ (19 mm). På de flesta mopeder är det 1/2″-längden som gäller.

Share this post