Rekommendationer

Vilken rojsag ska man kopa?

Vilken röjsåg ska man köpa?

Vilken klinga du ska välja till din röjsåg beror dels på vilken modell du har, dels på vad du vill göra med den. Klingan måste passa på sagda modell, och informationen om vilka mått din såg är anpassad för finner du i manualen. Centrumhålet måste passa. Därefter väljer du mellan slyklinga och sågklinga.

Hur mycket väger en röjsåg?

Om du arbetar länge med trimmern ska den ha mindre vibrationer. Vinklingsbart trimmerhuvud – ett trimmerhuvud som kan vinklas för mer precis kantklippning. Vikt – En lätt grästrimmer kan väga 1,5 kg medan en stor röjsåg kan väga närmare 10 kg.

Vem måste ha Röjsågskörkort?

Reglerna för när röjsågskörkort krävs är lite snåriga. Men enkelt beskrivet är kortet främst till för dig som arbetar på uppdrag av någon annan. Det är ett krav för de som arbetar med skogsröjning, medan privatpersoner som arbetar på sin egen eller sin familjs mark är undantagna från reglerna.

Hur ofta slipa Röjsågsklinga?

Re: Fila ny röjsågsklinga Är bara att fila på ända tills det INTE syns någon på tänderna att du har varit i sten. Filen är alltid lite större när klingan är ny då tänderna är fabriksslipade.

Vad för bensin till röjsåg?

Aspen 2 är alkylatbensin som säljs färdigblandad med två procent av Aspens helsyntetiska 2-taktsolja. Aspen 2 kan användas till olika typer av luftkylda tvåtaktsmotorer. En sådan motor kan du till exempel hitta i en motorsåg, röjsåg, kapmaskin eller häcksax.

Måste man ha Röjsågsutbildning?

Den som arbetar med en röjsåg ska ha genomgått en utbildning för den typ av arbete som ska utföras och ha kunskaper för arbetet.

När måste man ha Röjsågskörkort?

För att få delta i utbildningen ska du fylla 16 år samma kalenderår som utbildningen genomförs. Du får dock inte arbeta ensam med röjsågen förrän du har fyllt 18 år. Efter genomförd och godkänd utbildning får du ett utbildningsintyg.

När på året är det bäst att röja sly?

Under våren/vårvintern passar det väldigt bra att röja sly i barrplanteringar. Det går att börja så snart snön har smält undan nog för att inte utgöra ett hinder att gå i. Träden är avlövade, gräs och örter har vissnat ner och man ser barrplantorna tydligt bland alla lövbuskar.

Vad gör man med sly?

Spara mindre områden av sly mot myrar, sjöar och vattendrag. De ger skugga som motverkar igenväxning och höga vattentemperaturer, samtidigt som rötterna binder jorden. Sälg och rönn behöver du egentligen inte röja alls, de är perfekt föda för älgen som kommer att sköta röjningen på egen hand.

Share this post