Trendig

Hur man dranerar grasmatta?

Hur man dränerar gräsmatta?

Har du en gräsmatta som är mer blöt då jorden blivit väldigt lerig kan man prova att själv gräva lite dränering. Detta gör du genom att gräva ca 50 cm djupa ”släntdiken” som du leder ut mot ett större dike. I dessa diken lägger du sedan dränslang, makadam och sen på med jorden igen.

När ska man gödsla blomrabatter?

När ska man gödsla? Bästa tiden att gödsla i trädgården är på våren när växterna börjar bli gröna. Vid höstgödsling, alltså senare än juli, är det bäst att använda ett gödningsmedel med lågt innehåll av kväve.

Kan man plantera utan lecakulor?

I mindre krukor behövs inte lecakulor, fyll bara med jord. Fyll botten med jord. Tips: Använd den gamla krukan som hjälp för att beräkna jordmängden – sätt den gamla krukan in i den nya och fyll mellanrummet mellan krukorna med ny jord. När du lyfter bort den gamla krukan har du en fördjupning som passar din växt.

Vad kan man lägga i botten av kruka?

Först och främst måste krukan ha ett dräneringshål eller flera i botten, där vatten kan rinna ut. Dessutom är det bra att lägga ett lager med lecakulor i botten som avleder överskottsvatten. Leca fungerar även som ett extra vattenmagasin för rötter under torrare perioder.

När ska man renovera gräsmatta?

Bestäm dig för när du vill renovera ”En regel är att vänta till efter säsongens första klippning, när gräsmattan har blivit grön och du vet att gräset har börjat växa”, påpekar Karlsson.

Vad kostar det att dränera gräsmatta?

Det du behöver räkna på för materialkostnaden vid en dränering är grus (singel), dräneringsrör, eventuell isolering (t. ex. isodrän, pordrän, platonmatta). Kostnaden per löpmeter, alltså meter yta som dräneras ligger ofta mellan 900 – 1400 kr.

Hur djupt skär Vertikalskärare?

Vertikalskärning är ett mekaniskt arbete som skär av gräsets vertikala utlöpare. Denna åtgärd kommer att ge en tätare gräsmatta då plantorna återigen tillverkar nya utlöpare som ger nya plantor. På en tätt, växande gräsmatta rekommenderas täta knivar och att man jobbar på ett djup av 0,5 cm.

När ska man Toppdressa?

Enligt vissa är juni den bästa månaden att toppdressa gräsmatta, medan andra menar att tidigare under våren är den bästa tiden.

Share this post