Populära

Hur planar man ut en grasmatta?

Hur planar man ut en gräsmatta?

Det bästa sättet är att dressa på med sand/grus i lager på 1-3 cm i flera omgångar vid behov. På så sätt kan Du bygga upp gräsmattan på det ställen det behövs. Lägg ut sanden i högar och borsta ut till ett jämnt lager. Det är lättast om sanden är torr.

Vad är Toppdressing?

Toppdress består av grov sand, idealiskt med korn mellan 2 och 8 mm. När sanden tränger ner i marken blir jorden luftigare, vilket gör att gräset växer bättre och tätare. Toppdress skapar bra förhållanden för gräset och minskar samtidigt risken för att ogräs ska trivas och slå rot.

Hur Dressar man gräsmatta?

Toppdress: gör så här

  1. Börja med att klippa gräset.
  2. Skär ett snitt i jordsäcken och lägg ut en sträng av dressjord. Lagret ska vara ungefär 1-2 cm högt. En säck räcker till 4 kvm. Det går ca 26 säckar till 100 m2.
  3. Stödså vid behov.
  4. Fördela dressjorden med en kratta, räfsa eller kvast.

Hur gör man när man Toppdressar?

Så här toppdressar du gräsmattan:

  1. Klipp gräset och räfsa noga bort allt löst gräsklipp.
  2. Lägg ut små högar av toppdressen över hela gräsmattan, 1-2 liter per kvadratmeter är lagom.
  3. Fördela dressen med hjälp av en kratta eller kvast, se till att den sjunker ner mellan grässtråna.
  4. Stödså eventuellt efter behov.

Hur tjockt med Toppdress?

Klipp gräset och räfsa noga bort allt löst gräsklipp. Dressen gör allra bäst nytta om den ligger nere på jordytan. Lägg ut små högar av toppdressen över hela gräsmattan, 1-2 liter per kvadratmeter är lagom. Fördela dressen med hjälp av en kratta eller kvast, se till att den sjunker ner mellan grässtråna.

När ska man Toppdressa?

När ska du toppdressa gräsmattan? På våren eller hösten är bästa tiden. Du behöver inte dressa gräsmattan varje år utan gör det efter behov.

Vilken Toppdress är bäst?

Om det finns stora ojämnheter är det oftast bäst att dressa flera gånger och låta gräset växa till sig lite före nästa dressning. Jag rekommenderar Rölunda, Hasselfors och Weibulls gräsmattedress Proffs. Lågprisdressen är inget som jag tycker man skall dressa med.

Share this post