Rekommendationer

Hur gor man egna Spackeltavlor?

Hur gör man egna Spackeltavlor?

Utgå från en blank canvas på ram eller måla över en befintlig tavla som du inte använder. Bred på spacklet och gör mönster med en kam, spatel, spackelskrapa eller vilka passande verktyg du kan tänkas ha hemma. Behåll färgen som den är eller måla över i en kulör som matchar din inredning. Klart!

Hur gör man egen tavla?

Canvas från ett foto Skapa en egen canvastavla från ett foto istället. Allt du behöver göra är att ladda upp fotot, välja vilken storlek din canvas ska ha och välja vilken kant du vill ha på tavlan. Sedan sköter vi resten. Direkt när du lagt din beställning trycker vi din canvas och skickar den till dig inom 1–3 dagar.

Vad ska man ha för spackel till tavla?

Den viktigaste ingrediensen är fantasi. Men för att förklara hur några effekter kan åstadkommas har jag markerat med siffror, så kan ni läsa nedan vad ni kan experimentera med för att uppnå liknande. 1. Spackla med en bit kartong eller styvt papper (så att resultatet inte blir helt jämnt).

Hur gör man tavla av tyg?

Spänn bara upp tyget på en canvasram från Panduro, eller köp kantlister från Frapp och fäst en pinne i varje ände på tyget. Enkelt! Sven är en av Sveriges främsta mönsterformgivare och har bland annat gjort populära textiler för Ljungbergs Textiltryck och BoråsWäfveri.

Kan man blanda färg i spackel?

Det är även möjligt att tillsätta färg till spackelmassan. Blanda färgpigmentet med spacklet innan du börjar. Skapa ännu fler effekter. På en mörk bakgrund kan du måla med färger för att få en ännu häftigare effekt.

Måste man måla efter spackel?

Spacklade ytor ska målas två gånger. Grundmåla den spacklade ytan ett varv och låt torka i minst 30 minuter. Måla sedan hela ytan, gärna fram till närmsta skarv om det är möjligt. Slätstryk den målade ytan ett varv genom att rolla utan att ta ny färg.

Hur man målar med olja?

När man målar med oljefärger så är det viktigt att man har en stail grund som man ska måla på som en preparerad målarduk. Fördelen med just oljefärg är att den kan skapa så många olika dimensioner och ger bilden ett djup då man kan måla på olika lager och låta vissa partier stå ut från andra.

Share this post