Rekommendationer

Hur man bygger ett hus med trastomme fran grund till tak?

Hur man bygger ett hus med trästomme från grund till tak?

Alla har tillämpats i olika projekt.

  1. Res en ren fuktskyddad stomme utan skivskikt och isolering och anbringa takkonstruktionen.
  2. Bygg huset så att du alltid monterar på taket samma dag.
  3. Täck in hela arbetsplatsen med tält.
  4. Minimera vattenbelastningen och bygg så att huset kan torka upp om det blivit nerfuktat.

Kan man bygga när det regnar?

Klarar fukt men inte regn Ett positivt resultat är att undersökningen slår fast att det generellt inte är något problem att bygga med trä i Sverige om virket hanteras som det ska, alltså inte utsätts för regn och vatten.

Kan man bygga hus på vintern?

Det går utmärkt att bygga även vintertid och det finns faktiskt flera fördelar med att välja den kallaste årstiden. Så länge husets sockel blir klar innan tjälen kommer, så går det bra att bygga resten av huset under vintern. Stommen kan gott resas i snö, som egentligen bara är en torrare form av regn.

Vad ingår i byggnadsdelen stomme?

Bjälklag, väggar, tak, knutpunkter och förband ingår i stommen. Här behandlas först generella aspekter när det gäller stabiliserande system oavsett val av material samt övergripande aspekter på stommar i massivt trä. Därefter behandlas olika byggnadsdelar separat.

Hur lång tid tar det att bygga en Fiskarhedenvilla?

När ditt nya hus från Fiskarhedenvillan har levererats till din tomt tar det normalt 20–28 arbetsveckor att bygga det. Valet av husmodell, vilken tid på året huset byggs och huruvida grunden har kommit ner till rätt fuktnivåer är omständigheter som kan påverka byggtiden.

Vad kostar det att hyra väderskydd?

Ett lösvirkeshus kan kanske klara sig med ett väderskydd i 2-3 månader och priset kan variera från allt mellan 60 000 – 85 000 kr för att hyra väderskydd, exklusive montage. Det monteringsfärdiga huset kan behöva väderskydd under kortare tid, omkring 2-3 veckor beroende på byggprocessen.

Vad är Stomkomplement?

omfattar byggnadens nedersta bärande delar och överför laster från stommen till marken.

Share this post