Frågor

Hur koppla projektorn?

Hur koppla projektorn?

Koppla dator till projektor Numera används HDMI-kabel mellan dator och projektor. HDMI-kabel finns på plats i salarna. ➊ Koppla HDMI-kabeln från din dator till HDMI-kontakten (märkt ”HDMI 1”) på väggen bredvid ljud- och bildskåpet.

Hur får man ljud från projektor?

Projektorerna som kan anslutas trådlöst får bild och ljud via HDMI från källan (t. ex. en laptop) och sedan kan projektorn skicka vidare ljudet till högtalarna trådlöst med Bluetooth. Detta gör att man behöver en HDMI sladd kopplad mellan projektor och källan.

Hur speglar man skärmen till projektor?

Kontrollera i så fall bildskärmsinställningarna genom att använda kortkommandot Windowsflagga + P. Då visas följande fönster på din skärm: Använd Duplicera om du vill att datorn och projektorn ska visa samma bild. Använd Utvidga om du vill ha två olika vyer, till exempel när du använder Föredragshållarvyn i PowerPoint.

Hur delar man skärm till projektor?

Om både datorn och projektorn har stöd för Miracast trycker du på Windows+K, väljer en projektor och sedan är du redo. Vet du inte om datorn har stöd för Miracast?…Ansluta till en projektor eller dator

  1. Endast datorskärm. Allt visas på datorn.
  2. Duplicera. Samma saker visas på båda skärmarna.
  3. Utöka.
  4. Endast andra bildskärm.

Kan man koppla Apple TV till projektor?

Du kan även koppla in en Apple TV via en adapter och sedan koppla din Iphone eller Ipad som i steg 1 här ovan. Beroende på vilka anslutningar din tv eller projektor har får du titta efter olika adaptrar från hdmi till vga, dvi, komponentvideo eller vad du nu behöver.

Hur använder man projektor?

För att man ska kunna använda en mini displayport behöver man en lämplig adapter. Detta ger en möjlighet att anpassa sig till DVI, VGA och vanlig HDMI. Eftersom DVI-anslutning är vanlig i projektorer kan det vara lämpligt att använda en DVI till HDMI-adapter för att ansluta till projektorn.

Share this post