Rekommendationer

Hur lackar man furugolv?

Hur lackar man furugolv?

Se till att lacken är rumstempererad, rör om ordentligt.

  1. Obehandlade och trärena golv. Grunda med outspädd lack, slipa lätt med slippapper. Följ instruktionerna på burken.
  2. Tidigare behandlade golv. Grunda en gång med outspädd lack, stryk ut lacken flödigt. Slipa därefter ytan lätt innan slutlackering.

Vilket Golvlack?

Vattenbaserad polyuretanlack, PU-lack, ger en mycket slitstark yta som samtidigt är elastisk. Denna typ av lack rekommenderas till golv med mycket stort slitage. Finns i halvblank, matt och ultramatt. Denna variant av vattenbaserad PU-lack ger en grov och halkfri yta och är främst tänkt att användas i t.

Vilken ytbehandling?

Vilken ytbehandling du ska välja till ditt nyslipade golv beror alltså dels på hur du vill att golvet ska se ut och dels på hur starkt skydd du vill att ditt golv ska ha. Om du är osäker på hur olika ytbehandlingar ser ut och känns, så rekommenderar vi att du besöker en byggbutik eller färghandel.

När kan man gå på lackat golv?

Vänta med att gå på golvet i minst 12 timmar efter att sista lacklagret applicerats. Möbler kan flyttas in i rummet efter ungefär ett dygn, men dra inga tunga möbler de första fem dagarna Glöm inte att sätta på filttassar på stolsben, soffben och bordsben. Vänta minst två veckor med att lägga på mattor.

Varför Mellanslipa?

Innan man applicerar nästa lackskikt på lackerade möbler måste de mellanslipas. Det gör man ofta för hand, vilket dock kan medföra problem. 1. Arbetsobjektet slipas igenom och man måste börja om från början.

Vilken lack till parkettgolv?

I hemma miljö rekommenderar vi Novia ifrån BONA. Novia finns i halvmatt/sidenmatt eller matt glans. För dig som vill ha en lack som bibehåller trägolvets naturliga look rekommenderar vi Bona Naturale, som i stort sett inte färgar golvet någonting utan golvet ser ut och känns som om det var obehandlat.

Share this post