Ny

Hur far man ner en rullgardin?

Hur får man ner en rullgardin?

Ta loss rullgardinen när den är i upprullat läge. Rulla sedan ut den för hand och fäst tillbaka i sina beslag enligt ovan. Prova dig fram tills du hittar rätt fjäderspänning.

Hur breda kan rullgardiner vara?

När du ska mäta hur bred rullgardin du ska beställa behöver du ta fönstrets handtag i beaktning så att väven får plats innanför det. Måttet du anger avser rullgardinens totala mått inklusive fästen. Det är alltså från fäste till fäste du ska mäta. Själva vävens mått är ca 3,1 cm mindre än det totala måttet.

Kan man kapa Plissegardiner?

Jag själv har HOPPVALS plisségardin hemma och älskar den, just för att rullgardinen minskar insläpp av dagsljus och skapar avskildhet genom att förhindra att människor utanför ser direkt in i rummet. HOPPVALS går dessvärre inte att kapa, TUPPLUR rullgardin är den enda gardin vi har som man förkorta.

Hur hänger man rullgardin?

Så ska rullgardinen monteras

  1. Mät upp och märk ut hålen för rullgardinens fästen.
  2. Förborra eventuellt hålen.
  3. Bestäm vilken sida av rullgardinen som kulkedjan ska sitta på, det avgör om rullgardinen ska rullas utåt eller inåt.
  4. Skruva fast fästena.
  5. Häng upp rullgardinen.
  6. Klart!

Hur spänner man en IKEA rullgardin?

När du monterat upp gardinen så känner du om den är uppspänd genom att dra ut den nästan hela vägen ner och kollar sedan om den rullar ihop sig själv hela vägen upp. Funkar det hela vägen upp, så behöver du inte spänna upp fjädern utan kan gå vidare till nästa sida. Håll i handtaget och börja rulla ut gardinen nedåt.

Vilket mått på rullgardin?

Om dina rullgardiner ska sitta i en karm eller en fönsterram, rekommenderar vi att du dra av 0.5 cm från det totala måttet. Detta är för att vara säker på att det finns utrymme att få rullgardinen på plats och samtidigt säkerställer du att det finns plats för beslagen.

Share this post