Blogga

Hur stanga man av handdukstork?

Hur stänga man av handdukstork?

Ratten på utsidan styr vattnet in i torken, vrider du den medurs så stänger du kranen och inget varmvatten kommer in. Att den är kopplad med både el och vatten är för att på sommaren brukar inte värmen vara påslagen så då är vattnet kallt, då kan man köra på el istället om man ändå vill torka handdukarna.

Hur sätter man på en handdukstork?

Tryck på handdukstorken med väggfästena på insatserna som sitter i väggen och koppla in sladden i eluttaget. Montera fönster och dörrar i väggens varma del, även om du inte tänker isolera byggnaden. Detta gör att du i framtiden enkelt kan isolera utan att modifiera befintliga konstruktionslösningar.

Hur luftar man en handdukstork?

Så här luftar du din handdukstork:

  1. Lyft bort täckkåpan på toppen av det stående röret.
  2. Skruva ur luftningsskruven som sitter i luftningspluggen tills det börjar pysa luft.
  3. Skruva in luftningsskruven så fort det börjar komma vätska.
  4. Tryck på täcklocket igen.
  5. Klart!

Vad fyller man en handdukstork med?

Fyll handdukstorken först med en (1) del glykol och sen med nio (9) delar vatten genom ett av de övre hålen. Fyll handdukstorken så att den är nästan helt full. Glykolen fungerar som rostskydd för både elpatron och handdukstork. Plugga igen ett av de övre hålen med medföljande R15 propp och låt det andra vara öppet.

Vilken höjd sätter man handdukstork?

Installera flera handdukstorkar vid behov. Var ska jag placera handdukstorken? Det finns elsäkerhetsföreskrifter för badrum. En handdukstork av klass I måste placeras minst 60 cm från duschen eller badkaret.

Hur fungerar vattenburen handdukstork?

Det innebär att handdukstorken värms upp av det vattenburna värmesystemet vintertid, och under sommaren när värmen stängs av kan man istället värma upp handdukstorken genom en elpatron. På så sätt kan man få en handdukstork som vid behov är oberoende av ditt vattenburna värmesystem.

Hur montera vattenburen handdukstork?

Steg 1: Ansluta rör och ventiler

  1. Montera vattenventilens stigarrör med tillhörande mutter i ett av de nedre hålen på torken – stigarröret har fasade kanter nedtill så att fast nyckel alternativt skiftnyckel kan användas.
  2. Därefter monteras ventildelen med den lekande mutter som nu sitter på torken.

Share this post