Populära

Vad ar skillnaden mellan vattentat och vattenavvisande?

Vad är skillnaden mellan vattentät och vattenavvisande?

Ett vattenavvisande plagg är inte helt vattentätt men klarar lättare regnskurar. Det har en fluorkarbonfri DWR behandling vilket gör att vattnet pärlar sig och rinner av. Utsätts produkten för regn under en längre tid kommer dock vattnet att tränga igenom materialet.

Vad är vattenavvisande yta?

De ytorna ska därför ha ett vattenavvisande ytskikt som är lätt att hålla ren och tål den fuktbelastningen utan att ytan eller bakomliggande material skadas av fukt. Golv, väggar och tak som kan utsättas för vattenstänk, våtrengöring, kondensvatten eller hög luftfuktighet ska ha ett vattenavvisande ytskikt.

Vad menas med 10000 vattenpelare?

Vattenpelare / mm vattenpelare Vattenpelare är ett slags mått på hur stort tryck av väta som plagget tål. 2000mm innebär att plagget får kallas regnplagg. 5000mm för att kallas vattentätt. 10000 för att klara av regn/väta/tryck under längre tid och mer intensitet.

Hur vet man om skor är vattentäta?

Alla skor med GORE-TEX ska vara vattentäta, vilket innebär att skorna måste uppfylla hårda prestandakrav på vattentäthet. Till att börja med krävs det att alla delar i yttermaterialet är vattenavvisande så att vatten inte kan transporteras in från utsidan över skaftet i skon eller kängan.

Vad är bra andningsförmåga?

Andningsförmåga mäts i hur många gram vätska per kvadratmeter som materialet kan släppa igenom under ett dygn. Måttet blir alltså g/m2/24h. 10000-20000 innebär en riktigt bra andningsförmåga.

Hur mycket är 10000 vattenpelare?

4.000 mm: Kan användas till kortare turer i lätt regn. 6.000 mm: Kan användas en kort period i kraftigt regn eller en längre period i lätt regn. 8.000 – 12.000 mm: Kan användas i kraftigt regn i få timmar eller riktigt länge i lätt regn. Över 12.000 mm: Kan användas länge i kraftigt regn.

Vad betyder vattenavvisande skor?

Vattenavvisande. Vatten som avvisas pärlar sig och rinner av. På så sätt håller sig yttermaterialet alltid torrt.

Vad betyder 2000 mm vattenpelare?

Vattenpelare är ett mått på hur stort tryck av vatten som materialet kan motstå, och beroende på natur och aktivitet så behöver du olika hög vattenpelare. Det är också skillnad mellan vattentät och vattentålig – för att ett plagg ska räknas som vattentätt krävs en vattenpelare på minst 2 000 mm.

Vad menas med Gore Tex?

Gore-Tex är en produkt som tillverkas av företaget Gore som grundades i USA 1958. Det är ett vattentätt membran som används i funktionskläder för skidåkning, cykling, löpning och annan fysisk uteaktivitet. Grundfunktionen i den här typen av membran är att det är vattentätt samtidigt som det andas.

Share this post