Blogga

Hur fungerar Silverfiskfallor?

Hur fungerar Silverfiskfällor?

Hur fungerar en silverfiskfälla? Silverfiskfällor fungerar på samma sätt som många andra insektsfällor. Via en doft dras silverfiskarna till fällan och väl där fastnar de på klistret som sitter på fällan. Det är även därför som många insektsfällor kallas just för klisterfällor.

Kan Anticimex ta bort silverfiskar?

Så här skadedjursbekämpar man långsprötade silverfiskar Långsprötade silverfiskar kan leva upp till sex år och det tar ett till två år för dem att bli könsmogna, berättar Thomas Persson Vinnersten på Anticimex. – Det är därför som saneringsprocessen tar tid. Det kan ta över ett halvår upp mot ett år att bli av med dem.

Vad dör silverfiskar av?

Silverfiskar försvinner om man använder Rödcederolja mot silverfisk. Spraya Rödcederolja mot silverfisk i de rum du har sett silverfiskar och gärna i övriga rum också, så att silverfiskarna inte bara flyttar till ett annat rum i bostaden.

Hur bekämpar man långsprötad silverfisk?

Oavsett om det är den vanliga eller den långsprötade silverfisken du har att göra med, så gäller följande för att bli av med silverfiskar:

  1. Håll rent genom att dammsuga ofta i skrymslen och längs lister.
  2. Vädra rummet ordentligt så att fuktigheten minskar.
  3. Täta springor, sprickor och bakom lister.

Hur lockar man fram silverfiskar?

Silverfisken älskar söta saker. Därför kan du locka fram den genom att göra en fälla med honung eller sirap.

Hur sanerar man silverfiskar?

Häll kokande vatten i avloppet, det avlägsnar eventuella födokällor för silverfiskarna. Töm skåp, lådor och städa med rengöringsmedel där du upplever problem med silverfiskar. Rulla ihop en fuktad tidning och lägga i stråken där silverfiskarna rör sig.

Varför får man silverfisk hemma?

Silverfisken kan följa med varor och produkter som vi tar in i våra hem. Den kan även komma in genom att följa rörledningar på utsidan av rören. Den hittar sin föda i de avlagringar som bildas under avloppsventiler och galler. Favoritfödan är dock produkter som innehåller stärkelse, som exempelvis papper och tyg.

Share this post