Trendig

Hur tvatta altan med sapa?

Hur tvätta altan med såpa?

Tvätta och behandla trätrallen och altanen med såpa

  1. Börja med att tömma altanen/trallen på saker.
  2. Borsta först av altanen/trallen för att sedan skrubba den med såpa och vatten i brädernas längdriktning.
  3. Efter att altanen/trallen är skrubbad är det dags att skölja av den med kallt vatten.

Hur mycket såpa till altan?

En tumregel är blanda: 1 / 10 och det räcker till ca 30m2. MEN notera att ett mjukt / poröst träslag som tex furu kräver mer såpa medan ett hårt som teak eller lärk kräver mindre. Åtgången är även beroende av träets skick. Många små sprickor och torrt trä kräver mer såpa än tryckinpregnerat nytt trä.

Hur använda Brunsåpa?

  1. Då brunsåpa används till en mängd olika rengöringsändamål kan man variera doseringen av såpan.
  2. Vid rengöring av altan och trädäck kan man applicera brunsåpan outspädd eller utblandad med 20-40% vatten direkt på ytan.
  3. Brunsåpan kan även lösa intorkade färgfläckar och avlägsna gammal färg.

Vilken såpa är bäst till altanen?

En bra såpa ger dessutom träet en snygg ljusgrå finish som kan vara lättare att hålla ren än en oljad trall. Utav alla olika typer av såpa är linoljesåpa den som bäst lämpar sig för rengöring och behandling av altan tack vare sina fantastiska smutslösande egenskaper.

Hur mycket såpa?

Skölj och torka torrt. Städning: För rengöring av normalsmutsade ytor blandar du ca 1 msk såpa till 5 liter vatten.

Vad är Kristallsåpa?

Såpa (även kalitvål, kaliumsalt av fettsyror, fettsyrat kalium eller kristallsåpa) är ett rengöringsmedel av antingen seg geléaktig eller flytande tvål, som framställs genom att vegetabiliskt eller animaliskt fett kokas tillsammans med kaliumhydroxid.

Vad innehåller Brunsåpa?

Koncentrerad fast kristallsåpa (även kallad brunsåpa) som är tillverkad av vegetabilisk olja, är lämplig för tuffare rengöring av linoljefärgspenslar, golv, bänkar, fläckborttagning m.m. Har du grånat trä på altanen eller bryggan och vill rengöra samt ljusa upp träet så är detta rätt produkt!

Vad är det för skillnad på gul och grön såpa?

I södra Sverige användes förr hampa för tillverkning av såpa. Hampan gjorde såpan grön. I norra Sverige användes däremot animaliska fetter, vilket gjorde såpan gul. Dessa traditioner sitter djupt rotade och många skulle aldrig köpa en såpa av en annan färg än den de är vana vid.

Vilken såpa ska man ha till altan?

Svaret är att du ska välja en överfettad såpa, en fet såpa. Det behöver man för att återfetta och behandla träet. En såpa som inte är återfettad rengör självklart MEN den torkar ut istället för att återfetta.

Vilken ättika till altan?

Att rengöra trädäck och ta bort gröna alger

  • Först skurar vi däcket med såpa (gulsåpa eller grönsåpa spelar ingen roll) för att få bort smuts. Var noga med att skölja bort smutsen.
  • För att få bort de gröna algerna rollar (målarroller med skaft) vi sedan hela däcket med 12% Ogräsättika som vi köper på 5-liters dunk.

Vilken såpa till tryckimpregnerat?

Vilken såpa ska man använda till trätrall? Du ska alltid välja en överfettad såpa, en såpa som har ett överskott på fett.

Hur använder man Västerbottenssåpa?

– Ta en klick på en ecofiberduk eller svamp, fukta lätt och jobba upp ett tjockt skum. Det kommer sitta kvar och inte likt städspray rinna av. Låt verka, torka sedan av med fuktad trasa. Duschväggar kan du spola av.

Hur använder man Trallrent?

Blanda 1 del Trallrent till 9 delar vatten, eller en burk Trallrent till 4,5 liter vatten. Häll medlet i kallt vatten i ett öppet plastkärl under omrörning. Låt blandningen stå i ca 5–10 minuter och rör sedan om igen innan du börjar rengöringen. Använd blandningen inom 2-4 timmar.

Hur använder man Terrasstvätt?

Det går faktiskt dubbelt så snabbt som med en vanlig högtryckstvätt. Om du väljer en terrasstvätt med handtag fungerar den också bra till vertikala ytor som exempelvis garageporten. Gör så här: Applicera tvättmedel och låt det verka. Tvätta därefter med terrasstvätten och skölj sedan av.

Share this post