Populära

Vilken kanalplast till vaxthus?

Vilken kanalplast till växthus?

Här får du en tydlig översikt över fördelarna med isolerplast (polycarbonat) och en jämförelsetabell mellan isolerplast eller polycarbonat och vanligt glas. Ett smart sätt ta del av både plastens och glasets fördelar är att ha glas i växthusets sidor och plast i taket!

Hur gör man grunden till ett växthus?

När du bygger en grund för växthus som står på mur rekommenderas två olika alternativ som du kan välja mellan. Det första alternativet är att gjuta en ram i betong på ett frostfritt djup som muren kan vila på. Muren i sig kan förslagsvis byggas med lecablock som finns att köpa i bygghandeln.

Hur tjock kanalplast växthus?

Kanalplast har 10 års garanti. Det bästa och populäraste alternativet för din altan, garage, växthus eller uterum….Ju tjockare tak, desto bättre U-värde, isoleringsförmåga, har taket.

  • 10 mm tak används oftast som ett enklare skärmtak.
  • 16 mm tak används till uterum anpassade för sommarbruk och förlängd sommar, vår/höst.

Vilket väderstreck ska man placera ett växthus?

Ett rektangulärt växthus som skall användas året runt bör placeras så att taknocken går från väst till öst. Med detta alternativ så får växterna så mycket solljus som möjligt under årets alla månader. Om man däremot bara vill odla under sommarhalvåret så rekomenderas att taknocken placeras från norr till söder.

Hur fästa växthus i marken?

Det enklaste är att gjuta fast växthuset i plintar. Man gräver djupa runda hål till tjälfritt djup, sticker ner papprör, fyller med cement och gjuter fast sockeln där. Notera att riktigt tjälfritt djup i Stockholm kan vara upp till 1,6m men det beror ju på vad det är för mark osv.

Hur ska man värma upp växthuset under vårmånaderna?

Ska man värma upp växthuset under vårmånaderna bör man fästa ett lager med plastfolie även på insidan av växthuset så att det bildas en luftkudde mellan inner- och ytterfolien. Även när man har glas eller plastskivor i växthuset är det en stor fördel, men inte nödvändigt, med en invändig isolering med plastfolie.

Kan man odla gurka och tomater i växthus?

Förutom gurka och tomater, som är de vanligaste växtarterna som odlas i växthus, går det även fint att odla tidiga grönsaker som sallat och rädisor. Man kan odla störbönor och majs om man bor i de trakter där dessa växter inte kan odlas ute. Man kan odla snittblommor som rosor, nejlikor och krysantemum.

Vad är en betongplatta för växthus orangeri?

Betongplatta som grund för växthus orangeri för att användas som ett uterumsinspirerat växthus. Om man vill ha en betongplatta inne i grunden och vill ha en hög sockel så kan man ha isolerade block som ger växthuset sin höga sockel.

Share this post