Trendig

Varfor hanger bladen pa min dracena?

Varför hänger bladen på min dracena?

Att en växt har fått för mycket vatten kan visa sig genom att den får gula blad, växtslag som t. ex. dracena och gullranka får bruna och svarta fläckar på bladen. Viktigt är då att minska på vattningen och låta jorden torka upp, inte ut, innan nästa vattningstillfälle.

Vad gör man med bruna blad?

Gula eller bruna blad på växter Ett vanligt misstag som många gör är att man vattnar sina växter för mycket under vintern, när de flesta växter vilar. En effekt av övervattning är gula eller bruna blad. Tänk på att du då bör minska vattningen till en gång varannan vecka.

Varför blir bladen bruna på Rosenkalla?

När rosenkallorna får mörka fläckar på bladen så beror de vanligen på att de står för mörkt. Sommartid så klarar de av att stå en bit in i rummet, men så här på vintern behöver de ha lite ljusare placering.

Hur ofta ska man vattna en dracena?

Vattna Dracaena bara när ovansidan av jorden känns torr. Växten behöver inte mycket vatten, på sommaren lite mer än på vintern. Förhindra att växten står i vatten, detta kan orsaka ruttna rötter. För att förhindra det är det viktigt att använda hydrokorn.

Varför får mina blommor bruna blad?

För mycket eller för lite vatten Den vanligaste orsaken till bruna kanter på bladen är att växten inte får rätt mängd vatten. Både för mycket vattning och uttorkning kan göra att bladens ytterkanter blir bruna. En jämn tillgång på vatten och väldränerad jord mår de allra flesta växter bäst av.

Hur ofta ska man vattna en Rosenkalla?

Rosenkalla behöver hållas jämnt fuktig, och blir lätt ful om den får torka ut. Vattna gärna några gånger per vecka och använd rumsvarmt vatten. Eftersom den trivs i hög luftfuktighet kan du duscha den ofta med en sprayflaska.

Varför blommar inte min Rosenkalla?

Om du ser till att rothalsen – där stjälkarna och rötterna möts – alltid är täckt av antingen jord eller mossa, som hålles fuktig, ska du se att du får ännu fler både vackra blad och ”blommor”! Vill stå ljust men ej i stark sol. Ej under 15 grader. Håll jorden lätt fuktig, vattna med ljummet vatten.

Share this post