Rekommendationer

Vad gora at brun grasmatta?

Vad göra åt brun gräsmatta?

Lufta och gödsla gräsmattan Om du inte höstgödslat din gräsmatta har du dock fortfarande chans att rädda upp torra och bruna fläckar med nytt gräsmattegödsel till våren. Tänk också på att du kan behöva lufta din gräsmatta med en vertikalskärare som syresätter gräsmattan och hjälper till med dränering.

Vad är bruna fläckar på gräsmattan?

Bruna eller gråvita fläckar kan tyda på sjukdomar i gräsmattan. När älvorna dansade sveddes gräset under deras snabba fötter. Det är nejlikbroskskivling som bildar de flesta häxringarna och på danska heter den svampen mycket riktigt ”elledans-bruskhat”. Ingen annan odlad växt behandlas så som gräsplantan.

Hur fixar man en dålig gräsmatta?

Så här repareras och underhålls gräsmattor:

  1. Gödsla regelbundet.
  2. Klipp regelbundet.
  3. Ta bort mossan, men glöm inte att samtidigt åtgärda orsaken till att mossan trivs.
  4. Kompletteringsså på kala och slitna fläckar.
  5. Vattna gräsmattan under längre torrperioder om det är möjligt.

Hur gör man med en gul gräsmatta?

Gör så här vid gult gräs:

  1. Gödsla gräsmattan och klipp den när den kommer igång att växa.
  2. Efter 3-4 klippningar kan man vertikalskära för att få bort eventuellt dött material som ligger och kväver nytt spirande gräs.
  3. Stödså och täck med toppdress, vattna och håll fuktigt.
  4. Gödsla igen 5-7 veckor efter förra gödslingen.

Kan man rädda gult gräs?

Även om gräset ser gult ut återhämtar den sig oftast och blir grön igen. Ge den första hjälpen i form av stödsådd och därefter gödsling. Stödså hela gräsmattan varje år för att få en tät gräsmatta som står emot ogräs och mossa.

Hur får man bort häxringar i gräsmattan?

Så här bekämpas häxringar och svamp i gräsmatta Vattna rikligt dagligen i några veckor. Vill man förstärka behandlingen kan man blanda en lösning med 2 msk Atamon (konserveringsmedel) och 10 l vatten. Det finns numer även ett biologiskt antisvampmedel som heter Binab. Även det vattnar man ut i gräset.

Kan man så gräs på mossa?

Stödså med gräsfrö direkt i mossan och vattna ofta. Låt inte fröna torka ut helt. Använd inte surgörande mossmedel, det tar endast bort symptomen. Med Algomin gödsel tar du bort orsaken till mossan genom att skapa en bättre miljö för gräset att växa i och återskapar balansen i jorden.

Share this post