Rekommendationer

Hur binda upp Porslinsblomma?

Hur binda upp Porslinsblomma?

De flesta porslinsblommor får långa rankor, som kan bindas in. Titta på rankan så ser du, att bladen sitter på ena sidan. Linda rankorna kring spaljé eller annan uppbindning så att bladen kommer utåt. Då kommer mycket ljus på bladen och växten trivs.

Kan man klippa ner Porslinsblomma?

Svar: De allra flesta porslinsblommor är mycket lättskötta och tåliga, så ni kan säkert både klippa ner den och flytta hem den utan större problem. Men för säkerhets skull tycker jag att ni också ska ta några sticklingar av de rankor som ni skär bort.

Hur fäster man Gullranka?

Fästa växtgardinen För att växten ska börja växa uppför tråden så gör jag en liten ögla av samma tråd och knyter fast löst runt ett bladfäste och fäster i växtstödet/tråden. Det behövs bara en ögla som stöd för första bladet, för sedan är det bara att vika in bladen mot tråden allteftersom Gullrankan växer.

Hur ofta ska man vattna en porslinsblomma?

Porslinsblomma ska vattnas ordentligt och sedan ska jorden torka innan nästa vattning. Växten är känslig för överbevattning. Om växten har knoppar ska vattningen ökas så att jorden inte torkar ut. Porslinsblommor som förbereds för blomning ska gödslas varje vecka med Organisk växtnäring.

Varför dör min porslinsblomma?

Porslinsblommor trivs på ljus växtplats, dit starkt solljus inte når. På en plats längre in i rummet kan plantan växa men blommar troligen inte där. Vatten och näring: Vattna inte förrän jorden torkat till.

Hur binda upp Gullranka?

Det behövs bara en ögla som stöd för första bladet, för sedan är det bara att vika in bladen mot tråden allteftersom Gullrankan växer. När växtgardinen tagit sig upp till tråden över fönstret så kan du ta bort stödöglan, då behövs den inte längre.

Kan man ta skott av porslinsblomma?

Hoya förökas främst med sticklingar. Enklast är att plantera sticklingen direkt i en liten kruka med porös/genomsläpplig jord (se recept nedan). Stick ner sticklingen till första bladparet, där rotanlagen finns. Ställkrukan i en plastpåse med ett litet lufthål eller använd ett miniväxthus.

Share this post