Trendig

Var kan jag kopa traflis?

Var kan jag köpa träflis?

I Granngårdens sortiment kan du köpa några av marknadens bästa täckbark, pinjebark, flis- och furubark. Vi erbjuder täckbark i säck eller på pall med fri hemleverans på granngården.se. Hos oss kan du också köpa jord och dekorsten på helpall med hemleverans.

Vad kan man ha träflis till?

Färsk träflis är utmärkt för mulching. Ett rejält lager flis hämmar ogräs effektivt, bidrar till att hålla jorden fuktig och dämpar dess temperaturväxlingar. Färsk träflis är ett miljömässigt hållbart material som är billigt och lätt att få tag på.

Vad kan man göra med flis?

Flisen används som täckning på marken och i krukor tillsammans med alla slags växter, prydnadsväxter och ätliga växter. Flisen skyddar mot ogräs, jordstänk och stora temperaturväxlingar i jorden. Jorden blir lucker och avdunstningen minskar så att du inte behöver vattna så ofta.

Vad kostar flis till trädgård?

En markväv och täckmaterial i form av bark eller träflis såg ut att vara det enda jag behövde. Priset för träflis hos lokala sågverket låg på cirka 125 kronor per kubik.

Hur mycket får man betalt för flis?

Men prisbilden har varierat starkt beroende på var i landet man befinner sig. Södra tillämpar så kallat m3/s (stjälpt mått), medan andra aktörer sätter pris i ton. Idag gäller ett pris på 98 kr/kubikmeter stjälpt mått för grotflis och 105 kr för träddelsflis, med ett marknadstillägg på 15 kr/m3s.

Vad kan bli flis?

Flis utgörs av sönderdelat, flisat, trä. Flis utnyttjas dels som råvara för tillverkning av pappersmassa, dels sedan 1980-talet i ökande utsträckning också för värmeproduktion i värmeverk och i kraftvärmeverk. Flis tillverkas i huvudsak från sådan ved som inte används för produktion av sågade trävaror.

Vem köper flis?

Dessutom kan ni sälja skogsflis/GROT, trädelsflis, ved, stubbflis och sågverksprodukter till oss. Värmeverk är varmt välkomna att köpa biobränslen av oss. Vi har stor erfarenhet inom bränslen och har bra koll på det ni behöver, de material ni tar emot och de kvaliteter ni vill ha.

https://www.youtube.com/watch?v=8Yl69oSBxgQ

Share this post