Frågor

Varfor tappar min hibiskus blad?

Varför tappar min hibiskus blad?

Odla svarar: Låter som ljusbrist och ev. även torr och för varm luft.

Varför slokar min hibiskus?

För att en hibiskus ska blomma rikligt och länge behöver den mycket ljus, vatten och näring. Det är en törstig växt som inte gillar att torka ut för mycket. Ju soligare och varmare den står desto oftare behöver den vatten. Plantan visar dessutom tydligt när den är törstig genom att bladen slokar.

Hur ska jag sköta min hibiskus?

Skötsel. Hibiskus trivs med mycket av både sol, vatten och näring. Det är en tropisk växt, som finner sig tillrätta i vårt inneklimat året om men också blir fin utomhus över sommaren. För att lättare kunna hålla jorden jämnt fuktig kan du plantera växten i relativt stor kruka.

Hur stammar man upp en hibiskus?

Rötter som bildas i vatten är känsligare än de som bildas i jord och de kallas för vattenrötter. Då kan du också välja att stamma upp och få ett miniträd. Låt då sticklingen växa rakt upp tills den fått den höjd du vill ha på stammen. Under den tiden tar du bort alla sidoskott som växer ut från stammen.

Vad är det bästa sättet att bli av med hibiskus?

Den absolut valigast ohyran på hibiskus som odlas i torr lägenhetsluft är Spinn. Effektivaste sättet att bli av med dem är att duscha plantan med ljummet vatten, stark stråle, minst en gång i veckan. Se framförallt till att nå undersidan på bladen. Att spraya dagligen med vatten kan också vara till nytta.

Hur ska man beskära Hibiskusen?

Hibiskus beskärs för att få en finare form, om den blir för stor och för att gynna knoppsättning. Hibiskusen blommar på årsskotten, de grenar som växer fram under året. Därför kan det vara klokt att beskära den på hösten i slutet av tillväxtperioden eller tidigt på våren innan den satt igång att växa igen.

Kan jag börja med hibiskus stickling?

Börja med en stickling. Hibiskus är en ganska tålig och lättodlad växt. Allra enklast att lyckas med hibiskus är att börja med en mindre planta eller rotad stickling. Det är något jag verkligen rekommenderar.

Hur ska man gödsla Hibiskusen?

Gödsling av hibiskus. Under tillväxtperioden, ungefär mellan mars till oktober, vill hibiskusen ha regelbunden näring. Vattna med näring en gång i veckan eller med halv näringsdos två gånger i veckan. Välj en kvalitetsnäring avsedd för krukväxter.

Share this post