Populära

Nar kan man satta ut passionsblomman?

När kan man sätta ut passionsblomman?

Blå passionsblomma är en slingerväxt som behöver någon form av stöd att klättra längs. Blommorna varar bara några dagar men det slår ut nya hela tiden från maj till augusti. Vill stå ljust, gärna i ett soligt söderfönster. Mår mycket bra av att stå utomhus under sommaren.

Hur tar man skott från passionsblomma?

Passionsblomman växer som en lian och det är lätt att ta sticklingar av den. Ta ett par 10 cm långa sticklingar och tryck ner dem djupt i myllan så att bara ett blad blir ovan jord. De övriga bladen (som annars hade hamnat under jord) har du plockat bort.

Hur vet man om en passionsfrukt är mogen?

När frukten är mogen skrumpnar skalet, det blir buckligt och kan se oaptitligt ut (förväxla inte med det stadium då frukten verkligen skrumpnat och torkat ut). Det finns olika typer av passionsfrukter: den violetta passionsfrukten är den som oftast importeras.

Hur övervintrar man en passionsblomma?

Det går alldeles utmärkt att övervintra passionsblomman. Ta in din passionsblomma i ett svalt, ljust rum innan frosten kommer och vira rankan runt en spaljé så att passionsblomman tar mindre plats, eller ha den som ”gardin” runt fönstret.

Hur ser man att passionsfrukt är gammal?

När du ska köpa din passionsfrukt är det viktigt att du undersöker den så att du inte får en frukt med torkat fruktkött. Ju äldre frukten är desto buckligare skal får den. Detta betyder att frukten har börjat torka ur. Och känns frukten dessutom onormalt lätt så har den torkat för mycket.

Vad är passionsblomma bra för?

Ett nytt traditionellt växtbaserat läkemedel (TVBL) mot oro och insomningssvårigheter, baserat på extrakt av passionsblomma, lanseras nu i Sverige som fjärde europeiska marknad.

Hur snabbt verkar Sedix?

Effekten kommer snabbt, ofta inom en halvtimme, och du ska därför ta läkemedlet precis innan du går och lägger dig. Det går också bra att ta det om du inte kan somna. Läkemedel som innehåller zopiklon verkar under lite längre tid än de som innehåller zolpidem.

Share this post