Populära

Nar ska man ge tomatplantor naring?

När ska man ge tomatplantor näring?

Efter omplantering kan du vänta 3-4 veckor med att gödsla, det finns gödsel i den nya jorden. Börja gödsla med den lite svagare blandningen på 1/20 och sedan kan du gå över efter några veckor till 1/10 allt eftersom plantorna växer. Gödsla en gång per vecka.

Hur länge kan man skörda tomater?

Bäst chans att mogna har tomaterna om de får sitta kvar på plantan så länge som möjligt. Men tomater klarar inte frost, så plocka av dem eller ta in tomatplantorna när temperaturen börjar röra sig neråt snabbt.

Hur lång tid tar det för en tomatplanta att få tomater?

Det tar nästan två månader från sådd av tomatfrön till utplantering av småplantor. Med växtbelysning kan du starta redan i februari för att ha fina tomatplantor redan i april. Det finns så många härliga tomatsorter – bara att välja och vraka!

Kan man använda Blomgödning till tomater?

Jag rekommenderar verkligen användning av kissvatten eller guldvatten som gemene man säger men även vallört och gräsklipp är dunder för tomater! Kissvatten är ypperlig för tomater! Urin som gödsel utspädd 1:10 har ungefär samma näringsinnehåll som blomsternäring på flaska från affären.

Hur ofta ska tomatplantor ha näring?

Håll jorden fuktig och tillsätt flytande näring efter ett par veckor i den nya krukan. Fortsätt att gödsla regelbundet. Plantera om plantan igen när den blivit större och fyll på ordentligt med jord i krukan upp till det nedersta bladparet.

När skörda sista tomaterna?

När temperaturerna går under 10 grader Celsius slutar tomaterna växa och frukten slutar mogna. Många odlare kanske vill börja förbereda jorden för att plantera hösten vintersäsong grönsaker, det är tillräckligt bra skäl att börja skörda även om de fortfarande är gröna!

När kommer tomaterna upp?

Eftersom vår varma sommarperiod är så pass kort behöver tomater alltid förodlas. Det betyder att du sår dem i kruka inomhus redan i februari eller mars för att ge dem ett försprång när det är dags att plantera om dem utomhus. Utbudet av tomatsorter är brett och olika sorter odlas på lite olika sätt.

Share this post