Allmänning

Hur gor man for att fa en Avokadokarna att gro?

Hur gör man för att få en Avokadokärna att gro?

I snitt tar det ungefär två månader för en avokadokärna att börja gro. När du ser att den börjat få rötter som är ungefär 10 cm är det dags att plantera din avokadoplanta i krukan. Det är enkelt! Allt du behöver är en lagom stor kruka, minst 13 cm bred, och jord som passar till avokado.

Kan avokado växa i Sverige?

Avokadon är ett exotiskt träd som inte brukar inte sätta frukt här i Sverige. Avokado behöver ha blivit ett ganska stort träd först och behöver då ett flera meter högt växthus innan den ens funderar på att blomma.

I vilket land växer avokado?

Man tror att den har sitt ursprung i Mexiko. I Sverige har vi ätit avokado sedan 70-talet, och den har snabbt blivit en storfavorit världen över. I butik hittar vi ofta avokado från Mexiko och olika länder i Sydamerika, till exempel Chile.

Hur produceras avokado?

Avokadon växer på träd som blir ca 20 meter höga och i snitt får man 120 avokados årligen från ett träd. Man tror att den har sitt ursprung i Mexiko. I Sverige har vi ätit avokado sedan 70-talet, och den har snabbt blivit en storfavorit världen över.

När ska man klippa Avokadoplanta?

Bäst är det att toppa den under våren eller försommaren när ljuset är bra. De nya grenarna kommer i sin tur att växa och för att få plats med den i köksfönstret lär du få korta in den flera gånger. Under sommaren trivs plantan utomhus på en skyddad plats.

Hur man odlar en avokado?

Odla avokadoträd av en avokadokärna – så lyckas du

  1. Använd kärnan från en stor avokado.
  2. Var försiktig med kärnan.
  3. Skala kärnan.
  4. Vänd den runda delen ner i vattnet.
  5. Sätt pinnar i kärnan.
  6. Plantera avokadokärnan.
  7. Vattna ofta.

Vad gör man med en Avokadokärna?

Plantera avokado så här

  1. Tvätta kärnan noga i ljummet vatten och låt den sedan torka ett par dygn.
  2. Sätt ner kärnan i en kruka med såjord eller blomjord som är ordentligt genomfuktad.

Share this post