Frågor

Kan man ha dracena utomhus?

Kan man ha dracena utomhus?

Placeras inte i direkt solljus. De ljusbladiga sorterna vill ha mer ljus än de mörka. Generellt kan man säga att dracena vill ha en minimitemperatur på runt 15 grader, gärna mer. Man kan toppa en Dracena försiktigt till önskad form.

Hur sköter man en dracaena?

Vattna Dracaena bara när ovansidan av jorden känns torr. Växten behöver inte mycket vatten, på sommaren lite mer än på vintern. Förhindra att växten står i vatten, detta kan orsaka ruttna rötter. För att förhindra det är det viktigt att använda hydrokorn.

Kan man övervintra cordyline?

Plantan kan övervintras inomhus. Den bör då stå ljust i 5-15°C och inte vattnas för ofta. På våren planteras den om i näringsrik jord i en större kruka. Efter vintern är ofta de nedersta bladen delvis vissna, dessa klipps då helt bort.

Kan man klippa ner Kantdracena?

Kantdracena. Har din Kantdracena, som från början var ett litet träd som passade perfekt i fönstret, vuxit sig till oanade höjder? – Den kan klippas av mitt på stammen, välj själv hur hög du vill att den ska vara. Det kan ta lite tid, men efter ett tag kommer nya små skott.

Vår kastar man vissna blommor?

Vissna eller avklippta blommor och blad från inomhusväxter kan du även slänga i matavfallet, men inte jorden. Jord slänger du som restavfall, större mängder kan du lämna på återvinningscentralen där den ska sorteras som matjord och sand.

Vad kan man göra med vissna blommor?

De utblommade blommorna tar man försiktigt bort vartefter, annars bildar de frön som förbrukar de näringsämnen som växten behöver för sin utveckling och de nya blommorna. Genom att ta bort de vissna blommorna stimulerar du de flesta blommorna till en andra blomning.

Kan man övervintra Syddracena?

Syddracenan kan till exempel övervintra tillsammans med pelargoner och andra övervintringsväxter i ett ljust rum med extra växtbelysning och en temperatur som ligger runt +13 till 15 grader. Inte ska du kasta din syddracena! Byt jord och placera den svalt och ljust och duscha gärna då och då med blomsprutan.

Share this post