Ny

Nar ska man klippa dagliljor?

När ska man klippa dagliljor?

Man klipper av blomstjälkarna när de gjort sitt i juni/juli men låter bladen vara kvar och producera nya blomskott för en sensommarblomning.

När ska man klippa ner vissna perenner?

Klipp ner på våren Perenner ska med fördel stå kvar över vintern för att klippas ner på våren. Förutom av estetiska skäl som fin struktur till vinterträdgården så ger de vissna växtdelarna naturligt skydd för de skott som ska bli till blad och blommor nästa år.

När klippa ner Akleja?

Perenner som du gärna får klippa ner rätt rejält nu efter blomningen är till exempel lupiner, jättedaggkåpa, aklejor, violer och många nävor. Även växter som sätter kopiöst med frö, som till exempel fingerborgsblommor, är bra att klippa ner efter blomningen om du inte vill ha sådana över hela trädgården.

När kan man klippa ner liljor?

Det är väldigt viktigt att inte klippa av bladen förrän i slutet av deras säsong eftersom de hjälper till med att ge näring till löken i jorden för nästa säsongs blommor. Skär ner de döda stjälkarna på senhösten eller tidigt på våren.

När klippa ner prästkragar?

Prästkragen övervintrar som sagt bra och ska gallras och beskäras under våren, vilket man gör ända till marknivå.

Kan akleja blomma om?

Placering och skötsel av aklejor När de blommat över kan bladverket ibland bli lite gult och risigt. Då går det bra att klippa bort allt trist, så kommer snart ett nytt friskt bladverk och plantan kan blomma om på sensommaren.

När klipper man Astilbe?

Klipp ner plantorna på senvintern eller tidig vår. Snygga till och dressa rabatten med R-dress över hela ytan. Låga sorter kan också odlas i kruka. Plantera i U-jord eller Eko U-jord.

Hur sköter man astilbe?

Odling och skötsel för astilbe Jorden får väldigt gärna vara fuktighetsbevarande eftersom astilbe är en törstig växt som kräver mycket vatten. Plantera därför astilbe i våtare marker, exempelvis omkring dammar och vattendrag. Tänk dock på att inte plantera så att astilben står direkt i vatten.

Hur sköta astilbe?

Alla tål lätt skugga men blommar bäst i soligt läge. Jorden de helst vill ha skall vara porös, näringsrik, ha mycket mullämnen och ska kunna hålla kvar fuktigheten utan att vara direkt blöt. Rötterna får aldrig torka ut, så man kan använda dessa växter vid dammkanter och liknande, bara de inte står direkt i vatten.

Share this post