Ny

Varfor vissnar min ormbunke?

Varför vissnar min ormbunke?

I allmänhet vill ormbunkar ha mycket ljus men inte direkt, brännande sol. Jorden ska hållas lätt fuktig. Om jorden torkar ut vissnar det ena ormbunksbladet efter det andra och faller till golvet. Står plantan för mörkt blir bladen bruna.

Hur mycket vatten ska en ormbunke ha?

Vattna så ofta att jorden aldrig torkar ut men undvik att vatten blir stående i ytterkrukan. Tillsätt regelbundet näringslösning till vattnet. Ormbunkar tycker om fukt så vill du ha en växt i badrummet är det en utmärkt plats.

Hur sköter jag min ormbunke?

Ställ din spjutbräken på en ljus plats utan direkt sommarsol och låt jordytan torka lätt mellan rejäla genomvattningar. Duscha gärna bladen eller fukta luften omkring växten på annat sätt. Ge krukväxtnäring för gröna växter i halv dos under växtsäsongen och ännu mindre eller inte alls under vintern.

Hur förökar sig en ormbunke?

Till skillnad från fröväxter sätter ormbunkar varken blommor eller frön. De sprider sig istället med hjälp av sporer. De har två från varandra fristående generationer och själva befruktningen är beroende av tillgång på vatten (se fig. 4).

Hur får ormbunkar näring?

I tropiska delar av världen finns även ormbunkar i trädform. De kan bli upp till 30 meter höga. Man kan dela in ormbunksarterna i tre grupper – arter som växer i jord, arter som växer i grenklykor och arter som hämtar näring och vatten ur kryprötter.

Om ormbunken tappar många blad eller om gamla blad gulnar är det tecken på att den står för mörkt och behöver flyttas till en ljusare plats. Vattna så ofta att jorden aldrig torkar ut men undvik att vatten blir stående i ytterkrukan. Tillsätt regelbundet näringslösning till vattnet.

Hur får jag bort ormbunkar?

Det är bara och vara ihärdig och konstant rycka bort alla gröna delar, så tröttar man ut dem till sist. Jag antar att det inte är nyetablerade ormbunkar, utan att de funnits där tidigare, om de har så djupa rötter. Hej! Jag har provat att gräva bort örnbräken, tyvärr blev det en del rötter kvar.

Share this post