Frågor

Ar det svart att odla blomkal?

Är det svårt att odla blomkål?

Blomkålen är inte särskilt lättodlad och måste skyddas för frost både vid utplantering och innan skörden. Växtplats och jordmån. Soligt läge med fuktighetshållande, lucker mullrik och välgödslad jord med hög kalkhalt, pH ca 7,0-7,5.

När lägger Kålflugan ägg?

Under år med en varm sensommar kan också en tredje generation utvecklas. Det är denna generation som kan lägga ägg i höstraps. Larven lever först av rothår och smårötter. Sedan minerar den pålroten och om skadorna är djupa kan roten gå av.

Hur ser mögel ut på blomkål?

Som brukligt blir gärna stora blomkålshuvuden angripna av mögel, svarta prickar i toppen som är enkla att skära bort.

Hur lång tid tar det att odla blomkål?

Blomkål

Kategori: Grönsak
Förodling/direktsådd: Förodling
Dagar sådd-skörd: 110-140
Dagar sådd-utplantering: 28-42
Dagar grotid: 5-10

Hur man odlar vitkål?

Vitkål kan odlas på både lättare och tyngre jordar med bra dränering. Men ska den lagras länge, blir den bäst på relativt styva lerjordar. Vid odling i sandjord bör man vattna, trampa till jorden och täcka med organiskt material, så att den får en mera fast och fuktig karaktär.

Hur vet man att blomkål är dålig?

Hoppa över de huvuden som känns mjuka eller har svarta fläckar redan i affären. Som fryst blir blomkålen bara trist och vattnig. buketter med gräddvit färg, bladen ska vara friskt gröna.

Hur smakar blomkål?

Blomkål eller rosenkål smakar ibland lite bitter efter tillagningen. Är det något misstag i hur de kokas eller är det bara själva grönsakerna? Alla grönsaker från Brassica-familjen har en bitter komponent i sin smak. Brassica är familjen som innehåller blomkål, kål, broccoli och brysselkål.

Hur ser en dålig blomkål ut?

Just nu blomkål har varit hemma ett tag och börjar åldras, ett slags svarta fläckar som ger det ett nedslitet utseende och kan få oss att tro att blomkålen går dåligt.

Share this post