Rekommendationer

Hur anvander man Citronverbena?

Hur använder man Citronverbena?

I det söta köket kan den användas till saft och lemonade men också i desserter, där den kan ersätta citronmeliss. Det kan också vara spännande att experimentera med citronverbena i fermentering och syltning. En klassiker är också att använda den i örtte, då de torkade bladen innehåller massor av smak.

Hur torkar man Citronverbena?

Jag torkar det mesta som hela blad och sedan när man ska använda dem så smular man sönder dem och då doftar de underbart igen. Funkar bra att ha i fotsalt och potpurrier. Citronverbena är buske som ursprungligen kommer från Sydamerika.

Var köpa Jätteverbena?

Jätteverbena Verbena bonariensis 5-80cm co 0,5L – köp på HORNBACH.se.

Är Citronverbena perenn?

Citronverbena är en flerårig buskliknande kryddväxt med starkt citrondoftande, smala blad.

Hur övervintra Citronverbena?

Citronverbenan kan övervintras inomhus på en ljus och sval plats. På våren kortas grenarna in ganska mycket.

När klippa ner verbena?

Klipp regelbundet bort utblommade blommor från din verbena under sommaren. Gängliga verbenor bör toppas så de blir robustare. Unga verbenor får lätt problem med svamp och man bör därför bara vattna dem tidigt på dagen så att vattnet får tid på sig att avdunsta innan solen går ned.

När ska man skola om jätteverbena?

Jätteverbena har en lång utvecklingstid och behöver därför sås tidigt under vårvintern.

När ska man plantera verbena?

Välj skott som inte har några blommor. Efter en tid är det dags att plantera om skotten i väldränerande jord. Verbena kan även frösås. Man brukar förkultivera inomhus i februari för utplantering i slutet av maj.

Kan man övervintra Citronverbena?

Torra blad kan användas i morotskaka, bananbröd och te. Övervintra svalt och den förvedar sig och påminner om en liten buske när den blir äldre. Citronverbenan är egentligen en buske som kan bli två meter hög men vi odlar den helst i kruka eftersom den är köldkänslig.

När ska man klippa verbena?

Share this post