Blogga

Hur far jag hortensia att blomma om?

Hur får jag hortensia att blomma om?

Då är det bättre att plantera ut växten. I södra delarna av vårt land klarar den sig fint, men i kallare delar bör den vintertäckas. Till nästa år blommar din hortensia igen – och då ännu rikligare. Vanlig hortensia beskär du alltså direkt efter blomningen för att inte gå miste om det nya floret.

Hur sköter man Krukväxten hortensia?

Den trivs i rumstemperatur eller svalare, men ställ gärna växten svalt på natten. Hortensian vill ha rikligt med vatten, när den blommar ska jorden vara fuktig hela tiden. Ge växten näring varannan vecka under sommarhalvåret och klipp bort vissna blommor efterhand.

När kan hortensior beskäras?

Dessa hortensior kan beskäras före vintern, efter blomningen, eller efter vintern (före mars). De får knappt några blommor om de beskärs under våren. Hortensior som blommar på årsskott blommar på grenar som växt samma vår och fortsätter att växa efter beskärning. Dessa hortensior kan beskäras tidigt på våren.

Kan du plantera ut Hortensia i rabatt under sommaren?

Du kan också plantera ut den i en rabatt under hösten. Här överlever din hortensia lättare än inomhus i värmen. När syrenerna slår ut är det som att startskottet för sommaren har gått. Nu kan du se fram emot månader av grönska, blomning och härliga trädgårdsdofter.

Vilka redskap behövs för beskärning av hortensior?

Vilka redskap behövs för beskärning av hortensior? Det är ganska enkelt att beskära hortensior. Du kan använda en sekatör med sidoskär för att beskära deras blommor och grenar.

Kan du plantera din Hortensia i en stor utekruka?

Om du har din hortensia i en stor utekruka får du se till att ställa den i ett skyddat läge innan frosten kommer. Du kan också plantera ut den i en rabatt under hösten. Här överlever din hortensia lättare än inomhus i värmen. Blanda gärna rabattjorden med naturell torv.

När börjar hortensia blomma?

Hortensia blommar på sensommaren med imponerande, färgstarka blommor. Visste du att du kan påverka blommans färg genom pH-värdet?

När blommar hortensia ute?

Säsongen för hortensia utomhus i trädgården är lång och sträcker sig från tidig vår till sen höst. Hortensian får sin färg efter jordens pH-värde. Sur jord ger blåa blommor, och basisk jord ger rosa blommor. Vattna med aluminiumsulfat eller specialmedlet ”Färga mig blå” för att behålla blommornas blåa färg.

Share this post