Frågor

Nar ska sticklingar planteras?

När ska sticklingar planteras?

Om du ändå vill ’starta upp’ din stickling i vatten bör den planteras i jord så snart du ser de små knopparna på stjälken eller i bladvecket som antyder att rötter är på väg att bildas. Sätt då sticklingen i såjord eller blomjord med 20-30% perlite eller små lekakulor.

Hur sköter man sticklingar?

De flesta sticklingar rotas i vatten. Sätt den i en vas och låt vattnet täcka noderna, där bladen tidigare satt. När sticklingen fått rötter planterar du den i en liten kruka med planteringsjord. Vattna ordentligt, men låt den sedan torka upp lite innan du vattnar nästa gång.

Hur kan man plantera granatäpple?

Peta ut kärnor, sug av fruktköttet och tvätta fröna i ljummet vatten. Låt torka några dagar. Lägg sedan dem i en glasburk på en bädd av lätt fuktad bomull e.d. Det tar 4-6 veckor för dem att gro. Så fort du ser rottrådar sticka ut ur kärnorna, plantera dem i blomjord.

När kan man börja ta sticklingar?

När ska sticklingarna tas? När vinter börjar övergå i vår kan du med gott samvete börja ta sticklingar från dina växter, och det kan du fortsätta med fram till september. Mellan september och februari är det i regel för mörkt för att sticklingen ska ta sig bra utan växtbelysning.

Kan man plantera granatäpple i Sverige?

Visst kan du odla granatäpple i Sverige! Du kan ha den som krukväxt inomhus i soligt läge eller och på en varm plats utomhus (exempelvis på terrassen). Eftersom den inte tål många minusgrader så måste man ge den övervintring inomhus.

Vilken jord till granatäpple?

Granatäpplet är ett träd eller en stor fruktbuske mycket motståndskraftig mot torka och mycket lätt att odla som har mycket vackra röda blommor. Den växer i alla typer av jordar, inklusive kalkhaltiga jordar som har en stor tendens att komprimeras och påverkas vanligtvis inte av skadedjur eller sjukdomar.

Share this post