Frågor

Nar kan man satta ut gladiolus?

När kan man sätta ut gladiolus?

Köp Gladiolus och andra lökar i vår shop! Gladiolus är en magnifik knölväxt. Knölarna sätts under våren och blommar på höstkanten. Alla gladioler är inte härdiga, och vissa bara till zon 3. Men de går att ta upp och vinterförvara precis som dahlior, och de går utmärkt att odla i kruka vilket underlättar utplantering.

Vad kan man plantera i juli augusti?

I juli månad finns det mycket du kan så nytt av, exempelvis rädisor, kryddväxter, sallat, morötter och kålväxter. Passa på att fylla på om du får tomma utrymmen i landet eller rabatten. Det går bra att direktså om du inte har färdiga småplantor att plantera. Glöm inte bort att hålla sådden fuktig.

Vad kan man plantera i kruka i augusti?

Det finns mycket krukodlat att köpa, som syrenhortensia och syrenbuddleja, som fjärilarna genast kommer att samlas vid? Det går att plantera dessa nu i augusti i full blom för njutning redan i år. Plantera vintergröna växter så att de hinner etablera sig och utveckla ett stadigt rotsystem innan vintern.

Hur lång tid tar det för en blomsterlök gladiolus att växa?

Blomman håller i flera veckor, i rabatten i månader. När kylan kommit för att stanna på hösten grävs knölarna upp. Förvara dem som dahliaknölar, mörkt, svalt men frostfritt.

Kan man övervintra gladiolus?

Med denna metod har jag övervintrat mina sommarblommande knölväxter som kanna, anemoner, begonia, dahliaknölar och gladiolus i drygt tio år. Resultatet är perfekta knölar till våren, spänstiga och välhållna. För varje år har de vuxit sig större och jag får dessutom fler och fler knölar!

Vilka blommor kan man plantera i juli?

Hela sommaren kan du plantera både i trädgård och i kruka, bara vattningen inte glöms bort. Rosorna står nu i full blom i våra butiker vilket gör det lättare att se hur de ser ut. En klassisk fin växt att plantera med rosor är lavendel, även den trivs i full sol och varma, torra lägen.

Kan man ha Silvernjurvinda inomhus?

Du menar väl silvernjurvinda Dichondra argentea med sortnamnet ’Silver Falls’? Här hittar du både bild och skötselinstruktioner. Den odlas ju oftast som sommarblomma ute på balkongen eller altanen, gärna i en ampel. Men visst kan man pröva den även inne, svalt och ljust.

Share this post