Trendig

Kan murgrona sta morkt?

Kan murgröna stå mörkt?

Murgrönan vill stå i halvskugga till skugga, aldrig i direkt solljus. Den trivs om den får stå lite fuktigt, torkar den ut för mycket kommer bladen torka ihop och plantan blir brun. För att höja luftfuktigheten mår murgrönan bra av att duschas då och då, speciellt under perioder då det är torrt och varmt.

Varför gulnar bladen på murgröna?

Odla svarar: Det kan dels vara näringsbrist, du hade behövt gödsla då o då under sommaren. Du har väl bytt jord så jorden inte är helt utsugen? Men det kan också vara den starka solen och värmen vi har haft i sommar.

Kan fikus stå mörkt?

Benjaminfikus, Ficus benjamina. Härstamning från Indien och Australien. Små träd med vacker stam. De småbladiga sorterna som ’Natasja’ är mest mörktertåliga.

Kan kaktusar stå mörkt?

Kaktusar är vana vid samma klimat som vi har i våra bostäder och klarar sig utmärkt i normal rumstemperatur, helst på en ljus plats. Om du har din kaktus i ett fönster mår den bra av att vändas någon gång i veckan så att kaktusen får ljus på alla sidor regelbundet.

Varför blir min murgröna röd?

Odla svarar: Murgrönan får ”solbränna” under vintern om den har så lite jord att även rötterna fryser. Det är bra att skydda den mot vårvintersolen genom att täcka den med solskyddsväv. Om den kommer att klara sig syns nu på våren/försommaren.

Kan Ampellilja stå mörkt?

Växtplats: Inomhus och i rumstemperatur året om. En ljus eller halvskuggig plats utan stark sol är bäst. I mörk skugga blir bladen helt gröna, i stark sol bleka eller brända.

Kan fikus stå ute?

Fönsterfikus, Ficus elastica ’Robusta’ kan du ha ute under den varma tiden på sommaren. Fönsterfikus gillar mycket ljus men tål inte att stå i direkt solljus, så om du vill ha den ute bör du ha den i en ljus skugga och skyddad för hårda vindar.

Kan man klippa ner en fikus?

Ficus elastica, fönsterficus, tillhör de äldsta sorterna i odling. Den har stora, blanka blad och växer kraftigt. Den kan beskäras för att hålla sig i hanterbar storlek, beskärning gör att den grenar sig.

Varför viker sig bladen på svärmors tunga?

Svärmors tunga tycker inte om att stå länge i blöt jord. Vattna sällan men rejält, låt torka ut mellan vattningarna. Vattna den på fatet för att minimera risken att bladen ruttnar. Tecken på övervattning är att bladen viker sig, och blir gula.

Hur ska man sköta kaktusar?

Ju varmare det är i rummet, desto mer vatten vill de ha, men en kaktus som vill ha mycket vill trots allt bara ha vatten ca två gånger i månaden. Placera din kaktus i en kruka med dräneringshål i botten, det är annars lätt att vattnet blir stående och de blir övervattnade trots att du vattnar sällan.

Share this post