Blogga

Hur klipper man ner chili?

Hur klipper man ner chili?

Klipp med ren sax av toppen. En bra tidpunkt att beskära är när chiliplantan hunnit grena sig i tre. Några stora blad klipps av för att få in ljus nertill och stimulera ytterligare förgrening. Det går att fortsätta trimma några gånger till när plantan vuxit till sig.

När ska man gödsla chili?

Gödsla dina chiliplantor Din chili vill gärna ha näring för att må som bäst. Grundgödsla med t ex Algomin eller Chili eller tomatnäring och tillför sedan blodmjöl under säsongen.

Kan man få chilin att övervintra?

Om du ska övervintra din chili kan det vara en god idé att klippa in den också. Kompakta och mer buskiga plantor är också lättare att övervintra om du vill försöka dig på det! Välmående och knubbig plantor får du också genom att ge dina plantor en riktigt bra näring.

Hur man torkar chili?

Så torkar du chili – Enklast att torka chili är egentligen att använda en frukt- och svamptork, men har du inte tillgång till det så går det bra att torka i ugnen på 50 grader över natten. Låt luckan stå lite på glänt. Det går även fint att halvera frukterna och lägga öppet för att torka.

Hur ska man skörda chili?

Att skörda chili är just så enkelt, du klipper av frukten från plantan helt enkelt. Du kan skörda chilin redan när de är gröna. Du kan använda dem som gröna eller låta dem ligga i rumstemperatur, då mognar de flesta sorterna.

Vad ska man gödsla chili med?

Gödsling av chiliplantor Täck gärna jorden med halm eller gräsklipp. Det håller fukten och ger näring (gräsklippet). Nässelvatten kan du göra själv och det innehåller de flesta näringsämnena.

Hur mycket benmjöl till chili?

Jag tar ca 1 ml. näring till 1 liter vatten, 10 ml. till 10 liter vatten o.s.v Det finns ingen anledning att hälla i mera näring i vattnet då chiliplantorna inte kan tillgodgöra sig stora givor av näring på en gång.

Share this post